Hirdetés
. Hirdetés

Az Nvidia megoldhatja az autonóm robotok, járművek és a logisztika problémáit

|

Az NVIDIA autonóm mobil robot (AMR) platformja megoldhatja a vállalatok logisztikai problémáit, különösen a gyárakban és raktárakban történő termékmozgást illetően.

Hirdetés

Az autonóm járműveket fejlődését is előmozdítja, többek között a sofőrhiánnyal küzdő teherautó-iparban. Ez a probléma csak súlyosbodni fog, hacsak nem sikerül vagy robotokkal helyettesíteni a sofőröket, vagy vonzóbbá tenni magát a munkát. A chipgyártó erőfeszítései mindkettőre képesek - írta a Datamation.

A világjárvány első hónapjaiban a gyárak leálltak, és nem tudtak alkatrészeket beszerezni. Ez a probléma átterjedt a disztribúcióra, amit kezdetben a távolsági teherautó-vezetők hiánya súlyosbított, amit viszont az időjárás, a dokkmunkások hiánya, majd a raktárhelyiségek és a raktári dolgozók hiánya tovább nehezített.

Hirdetés

Ahogy a világjárvány folytatódott, mindhárom környezetben lokálisan jelentkező problémákat okozott, mivel a pozitív tesztek miatt a munkavállalóknak el kellett hagyniuk a gyárakat, raktárakat és más olyan területeket, ahol egyébként nem fertőzött munkavállalók közelében tartózkodtak volna.

A mesterséges intelligenciával feljavított robotikát, amelyet autonóm nehézjárművekben, például félpótkocsikban, targoncákban és mezőgazdasági berendezésekben is alkalmaznak, nem érinti negatívan sem a munkaerőhiány, sem a világjárvány hatása. Így ideális megoldást jelentenek ott, ahol korlátozottan áll rendelkezésre a munkaerő.

Az NVIDIA AMR és autonóm járműmegoldásai egyedülállóak abban, hogy a vállalat Omniverse nevű metaverzum eszközkészletéhez kapcsolódnak, amely kiterjedt virtuális szimulációt és tesztelést tesz lehetővé. Az AMR-megoldás egyre bővül, és olyan vállalatoknál alkalmazzák a gyártásban, mint a BMW, ahol az Nvidia Omniverse és az Isaac Sim segítségével készülnek szimulációk, és az így létrejövő digitális ikreket szinkronban tartják a jobb valós idejű irányítás érdekében, valamint a kapcsolódó jövőbeli fejlesztések érdekében.

Az autonóm autókhoz és teherautókhoz készült Nvidia Drive platform a hosszú távú sofőrhiány kezelésére szolgáló megoldásokkal kísérletezik. Ez egy olyan hívható platform, amelyet úgy terveztek, hogy a nap 24 órájában, alvás, szünet vagy betegszabadság nélkül működjön. A technológiák összekapcsolásával egy olyan magasan automatizált gyártási és elosztási megoldás jöhet létre, amely képes ellenállni az olyan eseményeknek is, mint a jelenlegi világjárvány, és robusztus megoldást nyújt a mostani ellátási lánc hiányproblémáira.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.