Hirdetés
. Hirdetés

Az olcsó szerverek hajtják a piacot

|

2003 óta a legnagyobb forgalom-növekedésnek örülhet a szerverpiac.

Hirdetés

Az IDC piackutató intézet frissen közzétett jelentése szerint 2010 második negyedévében a válság után újra elkezdett magára találni a szerverpiac, 2003 óta a legnagyobb növekedést produkálva. Világszinten ugyanis az elmúlt időszak során 11 százalékkal nőtt e szegmens forgalma az elmúlt év hasonló időszakához képest. "A növekedés elsősorban a (25 ezer dollárnál olcsóbb) volumenszervereknek volt köszönhető" - nyilatkozta Jean Bozman, az IDC elemzője.

 

 



A volumen- és középkategóriás szerverek (utóbbi alatt az IDC a 25 ezer és 250 ezer dollár közötti gépeket érti) iránti kereslet ugyanis meglehetősen erős volt. Előbbiek 32 százalékos, az erősebb konfigurációk pedig 16 százalékos forgalomnövekedést értek el az egy évvel ezelőtt mért adatokhoz képest. Emellett a prémium kategóriás szerverek komoly, 27,2 százalékos visszaesést voltak kénytelenek elkönyvelni, ami az eddig mért hetedik legnagyobb forgalomcsökkenésnek számít. Azaz habár a szerverpiac újra kezd magára találni, egyelőre még érezteti a válság a hatását, s a vállalatok inkább az olcsóbb gépeket keresik.

Ha a gyártókat vizsgáljuk, akkor a növekedésből leginkább a piacvezető HP és a harmadik helyen álló Dell tudott profitálni, utóbbi közel 26 százalékkal növelte az értékesítésekből származó bevételét. Az elmúlt negyedévben a második helyre visszacsúszó IBM azonban ismét gyenge negyedévet zárt, mivel 3,2 százalékos forgalomcsökkenést volt kénytelen elszenvedni.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.