Hirdetés
. Hirdetés

Az Operával sokkal tovább netezhet, mint a Chrome-mal!

|

A böngésző új energiatakarékos üzemmódja 50 százalékkal meghosszabbítja az akku üzemidejét.

Hirdetés

Érdemes figyelni az Operára, mert a fejlesztői nagyon belehúztak: a beépített hirdetőblokkoló és az ingyenes VPN után most egy energiatakarékos móddal bővítették a böngészőt.

A szolgáltatásnak főleg a laptop- és tablet-felhasználók örülnek majd, mert az új funkció a Chrome-hoz képest másfélszeresére növeli az akkumulátorok üzemidejét. Amikor energiatakarékos módba lépünk át, a címsor mellett megjelenik egy akkumulátor-ikon, és a böngésző kikapcsol bizonyos funkciókat. Például megszűnteti a megnyitott oldalak háttérben történő frissítését, és változtat a video-, illetve hanglejátszás beállításain. Emellett felfüggeszti az épp nem használt beépülőket, és másodpercenként csak harmincszor frissíti a képet.

Az új funkció jelenleg a böngésző fejlesztői kiadásában érhető el, és automatikusan bejelentkezik, ha az akku feltöltöttsége 20 százalék alá csökken. Hogy pontosan mennyi plusz időt nyerünk vele, a konfigurációtól és a futási környezettől függ, de az Opera esküszik rá, hogy az üzemidő mindenképp meghosszabbodik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.