Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle a VMware helyére pályázik?

|

Az Oracle négyszeresére növeli a virtualizációs szoftverének, a VM 3.0-nak kapacitását.

Hirdetés

oracle virtualizáció
oracle virtualizáció

Az Oracle VM új modellje képes lesz 128 virtuális processzor fenntartására szerverenként, ez az eredmény négyszerese az előző verziónak. Az Oracle VM 2.2 ugyanis csak 32 virtuális CPU-t tudott kezelni. Az új VM 3.0-át összehasonlítva a VMware által kiadott vSphere 5-tel, mely a felhőalapú számítástechnika non plus ultrája, ugyancsak szembetűnő a különbség: az szintén „csak" 32 virtuális processzor kezelésére képes. A virtuális gépeknek külön-külön nem lesz nagyobb a kapacitása; a VM 3.0 - akár a vSphere - 1 TB-ot kezel majd maximálisan.

Az újonnan megjelenő Oracle VM 3.0-ban a teljesítmény mellett, a kezelhetőség lesz igazán érdekes - mondta Adam Hawley, az Oracle VM termékmenedzsment igazgatója. Az új konstrukcióban a VM Manager 3-mal hozhatjuk létre és kezelhetjük a virtuális gépet, melynek hálózati beállításai is innen érhetők el. Az elmondottak alapján, ez egy jóval átláthatóbb felület lett, mint a VM 2.2-é, melyet még parancssori konfigurációk vezéreltek, VM Manager helyett.

A plugin elérhető az EMC, a NetApp, a Fujitsu, a Hitachi, és az Oracle tárolóira, ám az Oracle elmondta, hogy az apparátust hamarosan bővíteni fogják. Egyebek mellett különösen csábító, hogy a virtuális gép és a hozzá társuló terméktámogatás ingyenesen igénybe vehető, az Oracle x86 rendszerét már használók számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.