Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle mégis megrendezi a JavaOne konferenciát

|

Az Oracle bejelentette, várja az előadók jelentkezését a korábban a Sun támogatásával megrendezett JavaOne konferenciára. Az eseményt az Oracle OpenWorlddel egy időben, szeptember 19. és 23. között tartják San Franciscóban.

Hirdetés

Az Oracle közleményben jelentette be, a várakozásokkal ellentétben, mégis megrendezik a céggel januárban összeolvadt Sun Microsystems által elindított JavaOne konferenciát. Az előadók március 14-ig nyújthatják be pályázataikat.

Miután az Oracle bejelentette, hogy felvásárolja a Sunt, sokan úgy vélekedtek, a cég véget vet a hardvergyártó által elindított hagyománynak, és 2010-ben már nem rendezi meg a neves szakemberek részvételével zajló eseményt. "A sajtó figyelmébe ajánlom: az idei lesz az utolsó JavaOne" - írta egy tavaly júniusi tweet-bejegyzésében Tim Bray, a Sun internetes technológiák fejlesztéséért felelős volt igazgatója.

A JavaOne megrendezésének kérdése az akvizíció lezárultát bejelentő január 27-i videokonferencia során is felmerült: az Oracle tisztviselői hangsúlyozták, továbbra is támogatni fogják a konferenciát, amelyet saját rendezvényükkel, az OpenWorlddel egy időben szeretnének megtartani.

"Az idei konferencia jelmondata: ?Vissza a gyökerekhez?. Az előadások száz százaléka a Java technológiával és a kapcsolódó megoldásokkal foglalkozik majd" - olvasható a rendezvény weboldalán.

Az előadó-aspiránsok hét különböző témában regisztrálhatják magukat, ezek: a Java Core Platform, a Java SE és a Desktop Java, a Java EE és a Java-alapú üzleti alkalmazások, a JavaFX és a Rich User Experience, a Java ME, a Java Frontier és a Java for Devices, Card and TV.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.