Hirdetés
. Hirdetés

Az új e-papír kijelző 60 ezer színt képes megjeleníteni, ami szenzációs és kevés

|

Már nyilvános helyeken is tesztelik a rendszert, például a tajpeji metróban.

Hirdetés

A kijelzőket gyártó E-Ink bemutatta a Gallery új verzióját. A Gallery Plus lényegesen több színt képes megjeleníteni, és láthatóan nagyobb a színkontrasztja is, mint elődeinek. A panel e-papír technológián alapul, amelyet nem kell megvilágítani, vagy magának fényt kibocsátani, ezért nagyon energiatakarékos. Az e-könyv-olvasók helyett azonban a Gallery paneleket inkább bemutató táblaként árulják.

A Gallery Plus 60 ezer színt támogat a korábbi 4 096 színhez képest. A 28 hüvelykes (71,1 cm) és 25,3 hüvelykes (64,26 cm) méretben kapható. Az E-Ink már nyilvános helyeken is teszteli a rendszert, például a tajpeji metróban.

Hirdetés

Az E-Ink ACEP technológiája (Advanced Color Epaper Platform) az egyes képpontokat négy színre (cián, bíbor, sárga és fehér) bontja, s a Gallery Plus kijelző 10 helyett 14 kontrasztszinttel dolgozik, így 40 százalékkal hatékonyabb.

Az e-papír kijelző korlátlan ideig képes egy grafikát megjeleníteni tápegység nélkül, mert csak a pixelváltáshoz kell energiát felhasználnia, és LED háttérvilágítás nélkül működik. Azonban a pixel válaszidő itt általában viszonylag lassú.

A mozgóképek ezért továbbra is kihívást jelentenek ennek a technológiának, és ez a fő oka, amiért nem versenyez közvetlenül az LCD vagy OLED panelekkel. Ráadásul közel sem képes (ez az új Gallery Plus esetében is igaz) annyi színt megjeleníteni, mint a hagyományos háromcsatornás LCD-monitorok, amelyeknek csatornánként jellemzően 8 bites (16,5 millió szín) vagy 10 bites (1,07 milliárd szín) színmélységük van. Az e-papír technológia számára ezért egyelőre csak a felhasználási rések maradnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.