Hirdetés
. Hirdetés

Az új Edge adatokat lop a versenytársától

|

A Microsoft újratervezett böngészője még akkor is importálja a Firefox adatait, ha valaki megszakítja a telepítést. A Firefox-felhasználók háborognak, a Microsoft egyelőre hallgat.

Hirdetés

A Microsoft megkezdte az új, Chromium alapú Edge terjesztését a Windows 10 eszközökre, és ennek nem mindenki egyformán örül. A legmorcosabbak azok a Firefox felhasználók, akik fölfedezték, hogy a Microsoft új büszkesége, amely a Windows Update-en keresztül érkezett gépükre, akkor is adatokat importál a Mozilla szoftveréből, ha erre nem kapott engedélyt. Olyanok is vannak közöttük, akik magát a telepítési folyamatot is leállították menet közben, de hiába lőtték le újra és újra a varázslót, a böngésző mégis átmásolta a Firefox által eltárolt adatokat.

Hirdetés

Az adatimportálás az Edge telepítését leállító legtöbb Firefox-felhasználó számára valószínűleg soha nem derül ki, hiszen aligha nyitják meg újra az Edge-et. Egyikük  azonban, aki a Reddit közösségi weboldalon osztotta meg tapasztalatait, pusztán ellenőrzés céljából mégis megtette ezt, és döbbenten tapasztalta, hogy Firefox adatai már átmásolódtak az Edge alá, holott nem is járta végig a teljes telepítési folyamatot.

A Microsoft egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, és jelenleg még nem világos, hogy az Edge miért importálja ilyen elszántan a Firefox adatait.

Ez az erőszakosság annak fényében különösen meglepő, hogy a Microsoft amúgy szokatlanul rugalmasan áll az Edge terjesztéséhez, és azoknak a felhasználóknak, akik nem tartanak igényt az átdolgozott böngészőre, Microsoft Edge Blocker Toolkit néven dedikált eszközt adott ki, amellyel kikapcsolható az automatikus terjesztés és a telepítés.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.