Hirdetés
. Hirdetés

Az új Firefox megszabadít a nyomkövetőktől

|

Az októberben megjelenő változat alapból blokkolja az oldalbetöltéseket lassító követő programokat.

Hirdetés

Hirdetés

A Mozilla bejelentette, hogy Firefox böngészője nemsokára automatikusan blokkolni fogja azokat nyomkövető technológiákat, amelyek lassítják az oldalak betöltését.

A nyomkövetés-elhárítás alapformája a Firefox 57-ben, más néven Quantumban jelent meg tavaly ősszel. A szolgáltatás máig kézzel bekapcsolható maradt, tehát a felhasználónak kell engedélyeznie.

A funkció már eddig is többfajta tartalmat blokkolt: nem csak hirdetéseket, de olyan nyomkövetőket is, amelyekkel a helyek vagy hirdetési hálózatok a netes mozgásunkat rögzítették. Ezek a nyomkövetők a felelősek azért, hogy bizonyos fajta hirdetések tűnnek fel a képernyőnkön, bármerre is járunk, miután egyszer felkerestünk egy oldalt, amely az adott cikk árusításával foglalkozott.

A szolgáltatás alapértelmezetté tétele és továbbfejlesztése nem megy máról holnapra,  de ha minden jól megy, az október 23-án megjelenő Firefox 63-ban már élvezhetjük az újfajta védelmet.

A következő lépés a webhelyek közötti nyomkövetés megrendszabályozása lesz: ez a kiterjesztett védelem a jövő januári Firefox 65-ben fog megjelenni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.