Hirdetés
. Hirdetés

Az USB memória halála

|

A vártnál nagyobb mértékben hibásodnak meg az USB memóriák. A tárolókapacitás növekedésével egyre fontosabb a töredezettségmentesítés.

Hirdetés

A Gartner adatai szerint 2005-ben 88,5 millió USB memóriát szállítottak a gyártók, 2006-ban a várakozásoknak megfelelően 115,7 millió új USB memória kerül a piacra. Azt mindenki tudja, hogy ezek a memóriák nem örökkévalók, a NAND flash memóriák átlagosan 100 ezer írási-olvasási ciklusra garantáltak, de ez a legtöbb felhasználó számára az örökkévalósággal egyenlő.

Az IDC szakértője, Celeste Crystal a leszállított memóriák minősége, vagyis annak a romlása miatt aggódik. A szakember szerint évről évre 300 százalékkal nő azoknak az USB memóriáknak a száma, amelyek hirtelen nem működnek tovább, vagyis minden előzmény nélkül elromlanak. Ezt gyakran a felhasználó számlájára írják, és a meghibásodás okának a nem megfelelő használatot jelölik meg. Ennek függvényében az elemző szerint igen aggasztó, hogy egyre nő a már eleve hibásan gyártott, használhatatlan memóriák száma. A többnyire Kínában, Tajvanon vagy Szingapúrban gyártott eszközök minősége azért egyre rosszabb, mert sok a szereplő ezen a piacon és rendkívül erős az árverseny.

A félvezetők elemzésével foglalkozó Alan Niebel technológus véleménye az, hogy a töredezettség ennél sokkal nagyobb problémát jelent, főleg akkor, mikor egyre nagyobb kapacitású USB memóriákat gyártanak. A szakember szerint ezeket a memóriákat is rendszeresen töredezettségmentesíteni kellene, mert ez megnövelné élettartamukat, gyorsabban hozzáférhetnénk a rajta tárolt adatokhoz. Niebel a fogyasztókat tájékoztatatását elégtelennek ítéli ebben a kérdésben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.