Hirdetés
. Hirdetés

Az utolsó Athlon - jön az X2 6400+ CPU

|

Tajvani alaplapgyártóktól származó hírek szerint az AMD éppen az új, egyben az utolsó Athlon 64 X2 processzor piacra dobását készíti elő. A cég próbál lépést tartani az Intellel.

Hirdetés

Ha lenne valami, amiről azt szeretnénk, hogy villámgyorsan terjedjen el az iparágban, de nem lenne pénzünk a marketingre, akkor azt "megsúgnánk" a tajvani alaplapgyártóknak, és a lelkükre kötnénk, hogy ez bizony hétpecsétes titok. A tajvani Digitimes.com alaplapgyártókra hivatkozva adta közre a hírt, hogy az AMD az Athlon 64 X2 új csúcsváltozatának piacra dobásán dolgozik. A cég jelenlegi csúcsprocesszora, az Athlon 64 X2 6000+ teljesítményben nem képes felvenni a versenyt az Intel Core 2 Duo E6850-el, így az AMD - a pletykák szerint - a 6400+ révén szeretné betömni ezt a rést.

A meg nem erősített hírek szerint - lévén az AMD visszautasította, hogy "még be nem jelentetett terméket kommentáljon" - a 6400+ 3,2 gigahertzes órajelen fut majd, és két megabájt L2 gyorsítótára lesz. Az ára - természetesen az ilyenkor szokásos módon, ezres tételekben számolva - 220-248 dollár között lesz. Az AMD már küldött mintákat az alaplapgyártóknak, hogy azok hozzáigazíthassák termékeik BIOS-ait. A 6400+ szállítása hamarosan megkezdődik.

A tesztekben a 6400+ 10-15 százalékkal bizonyult lassabbnak az E6850-nél, de az árkülönbség a kettő között egyáltalán nem óriási, lévén az Intel üdvöskéje a tegnapi, már régen bejelentett árcsökkentés óta 266 dollárba kerül. A források azt is hozzáteszik, hogy a 6400+ tuningolhatósága limitált.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.