Hirdetés
. Hirdetés

Az Xbox 360, a PS3 és a DivX

|

A PlayStation 3 bizonyosan képes lesz DivX-et játszani, az Xbox 360-nal kapcsolatban még folynak a tárgyalások, de az biztos, hogy a Winstronnál leállnak a Microsoft konzolok gyártásával.

Hirdetés

A DivX bejelentette, hogy a Sony PlayStation 3 hamarosan támogatni fogja a DivX videó kodeket. Hogy a Sony elszánja magát erre a lépésre és a játékkonzol médiacenter képességeit erősíti, már azóta gyanítható volt, amikor megjelent a 2.0-ás firmware és az már képes volt a DivX és Xvid állományok felismerésére - de nem a lejátszásukra. Az ügy Microsoft oldalán még mindig vannak kérdőjelek. A DivX és XviD videól lejátszásának képességére már régóta vágynak az Xbox 360 tulajdonosok, de úgy tűnt, hogy sohasem fogják megkapni.

Viszont úgy tűnik, hogy itt is változni fog a helyzet. A DivX CEO-ját, Kevin Hellt arról kérdezték, hogy az, hogy a Microsoft Media Center Extendereinek új változatával DivX kodeket is kap a felhasználó, azt jelenti, hogy az Xbox 360 képes lesz majd DivX lejátszásra, a válasz egy határozott "Igen" volt. Majd Hell sietve hozzátette, hogy az üzlet még az egyezkedés fázisában van. A történelem valamelyest ismétli önmagát. Az, hogy mind a Sony, mind a Microsoft fontosnak tartja termékeinek DivX kompatibilitását, az MP3 történetére emlékeztet. A tömörített audioformátum fokozatosan vált üldözendőből megtűrtté, majd támogatottá, míg mára már nincs is olyan neves szórakoztató elektronikai cég, mely nem készítene valamilyen fajta MP3 lejátszót.

xboxps3.jpg
A riválisok egymás mellett. Közös pont, hogy még nincs DivX támogatás, de lesz!

Kapcsolódó hír, hogy a Microsoft Xbox 360-at gyártó három nagy beszállító közül a Wistron megszakítja hat éves együttműködését a redmondi céggel. Miután a Microsoft csökkentette a konzol eladási árát az idén, megpróbált nyomást gyakorolni beszállítóira, hogy azok csökkentsék az eladási áraikat. Az Xbox 360-ak 40 százalékát a Winstron, ugyanekkora részét a Flextronics, míg 20 százalékát a Celestica gyártotta. Úgy tűnik, hogy a megegyezés csak az utóbbi két céggel sikerült. A Winstron egy teljes negyedéves egyezkedés után nem kap több megrendelés a harmadik negyedév végétől az Xbox 360-ak előállítására. A gyártás zömét, egész pontosan 60 százalékát a Flextronics veszi át, míg a Celestica marad a második számú gyártó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.