Hirdetés
. Hirdetés

Az XP és a Vista is kap böngészőválasztót

|

Az XP és a Vista rendszerekhez automatikus frissítésként érkezik majd a böngészőválasztó képernyő.

Hirdetés

Tegnap érkezett a hír, miszerint a Microsoft engedve az Európai Bizottság nyomására beépíti a böngészőválasztó képernyőt a Windows 7 operációs rendszerébe, hogy a felhasználók a telepítés során kiválaszthassák, mely fejlesztő megoldását preferálják. Akkor még úgy tűnt, hogy ez csak a redmondi szoftvercég legújabb operációs rendszerét érinti, ám az uniónak címzett tervezetük szerint az XP és a Vista európai felhasználói is találkozni fognak a böngészőválasztó képernyővel.

 

opera_explorer.jpg


"A Microsoft a böngészőválasztó képernyőt automatikus frissítésként fogja kínálni a Windows XP, a Windows Vista és a Windows kliens PC operációs rendszerek felhasználói számára" - olvasható a jogi szövegben. "A böngészőválasztó képernyőt tartalmazó frissítés az Európai Bizottság döntését követően 3-6 hónap múlva lesz elérhető."

A böngészőválasztó képernyő a Windows Update-en keresztül fog érkezni, Windows Vista és Windows 7 rendszerek esetén fontos, Windows XP gépeken magas prioritású frissítésként. Vagyis azon gépeken, ahol a Windows Update automatikus frissítésre van állítva - alaphelyzetben így van - a böngészőválasztó automatikusan települni fog, s a következő bejelentkezéskor figyelmeztetni fogja a felhasználót, hogy válasszon böngészőt. Illetve csak akkor, ha a rendszer azt érzékeli, hogy az Internet Explorer van beállítva alapértelmezettként. Ha ezt a felhasználó figyelmen kívül hagyja, akkor az alkalmazás még két hétig folyamatosan figyelmeztetni fogja hiányosságára.

A böngészőválasztó képernyő rendelkezni fog egy "Később választok" és egy "Kedvenc" gombbal. Utóbbinál mindenki kiválaszthatja, hogy melyik böngészőt preferálja, ha ezt eddig még nem tette volna meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.