Hirdetés
. Hirdetés

Az XP halálán nyerészkedhet a Windows 8

|

A cégek jelentős része már rendelkezik Windows 8 stratégiával. Az új rendszerre való átállást leggyakrabban az XP terméktámogatásának a megszűnésével indokolják.

Hirdetés

Egy Windows operációs rendszer sikere nagyban függ attól, hogy a cégek körében milyen annak a fogadtatása, illetve azon belül is az, hogy a szervezetek milyen gyorsan térnek arra át (már ha egyáltalán bevezetik). Az InformationWeek által publikált felmérés szerint a platform sikeres lehet, már amennyiben eme tényezőből indulunk ki. A válaszok alapján ugyanis habár még messze van a Windows 8 2012-re datált megjelenése, a vállalatok IT üzemeltetői már számolnak azzal. "Alaposan meglepődtünk, hogy a rendszer fejlesztésének korai szakaszában az szakemberek radarján már ott van a Windows 8" - nyilatkozta Art Wittmann, az InformationWeek fejlesztési igazgatója.

 

 



A 973 megkérdezett informatikai szakembernek nagyjából a fele (52 százalék) nyilatkozott úgy, hogy szervezete már kész tervvel rendelkezik a Windows 8 bevezetésére. Az átállást 5 százalékuk azonnal meglépné, amint az lehetségessé válik, míg 13 százalék 12 hónapon belül, 19 százalék pedig 24 hónapon belül állna át, azaz a szervezetek 37 százaléka két éven belül már a Windows 8-at használná desktop és hordozható munkaállomásainál. 5 százalék pedig csak akkor migrálna, mikor megjelenik a rendszerhez az első szervizcsomag.

 

 



Az 501 korai bevezetést tervező szakember nagy százaléka egyébként az infrastruktúrája nagy részét Windows 8-cal képzeli el. 24 százalékuk minden munkaállomásra a rendszert tenné, míg 34 százaléknál 76-99 százalék az arány, míg 22 százalék legalább a munkaállomások felét állítaná át az új platformra.

Habár a Windows 8 a táblagépeknek is kedvez e fronton, csak a szakemberek 40 százaléka gondolja úgy, hogy átáll majd az új platformra. Ezen felül 26 százaléknak nincs semmiféle ilyesfajta stratégiája, 21 százalék egyáltalán nem tervezi azt, míg 12 százalék egyelőre bizonytalan e téren. Windows Server 8 esetén pedig 8 százalék azonnali átállást tervez, 13 százalék egy éven, 14 százalék pedig két éven belül váltana. A szerveroldali platformnál egyébként a szakemberek az újdonságok közül egy ötfokú skálán leginkább az új Hyper-V képességeket értékelték (3.4), amelyet a beépített lemez duplikációs technológia (3.3), a DHCP szerverek kluszterezése (3.3), és az új IPAM megoldás (3.2) követett.

 

 



Érdekesség, hogy a Windows 8-ra való áttérés okainál a megkérdezettek leggyakrabban az XP terméktámogatásának a végét nevezték meg (36 százalék), amely a jelenlegi határidő szerint 2014-ben valósul majd meg, amely időpontot a Microsoft már nem akarja módosítani. 31 százalék ezen felül a jobb biztonság miatt állna át, míg 28 százalék az új hardverek támogatása, 27 százalék pedig az új funkciók miatt térne át az új platformra.

Diagramok forrása: InformationWeek

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.