Hirdetés
. Hirdetés

Bajban az Apple, a Samsunghoz megy kunyerálni

|

Több NAND flashmemóriát szeretne az iPhone 8-hoz. A gyártási problémák miatt késhet a modell megjelenése.

Hirdetés

Míg korábban a iPhone 8 gyártás azért akadozott, mert a Samsung nem szállított elég OLED panelt, most a 3D NAND flashmemória hiánya okoz hasonló gondokat.

Ipari források szerint a SK Hynix és a Toshiba beszállításai jelentősen csökkentek, ezért az Apple most a Samsungtól próbált több lapkát kérni.  Reményei szerint a dél-koreai óriás ellensúlyozni tudja a kiesést, mivel gyártókapacitása bővült.

A NAND flash azért jelent szűk keresztmetszetet, mert az Apple mellett más cégek, köztük a Samsung és a Google is új eszközök kibocsátását tervezi ősszel.

A gyártási problémák miatt elképzelhető, hogy az iPhone 8 mégsem kerül a polcokra szeptemberben. Jelenleg az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az iPhone 8 az iPhone 7s-sel és a 7s Plusszal ősz elején jelenik meg, de árulni csak később kezdik, amikor megfelelő mennyiség áll belőle rendelkezésre. Vagyis ténylegesen csak októberből vagy novembertől lehet majd megvásárolni, míg a 7s és 7s Plus árusítása már szeptember végén, vagy október elején megkezdődhet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.