Hirdetés
. Hirdetés

Ballmer: a Vista túl nagy feladat volt

|

A Microsoft vezetője szerint nem a Vistával volt a baj, egyszerűen csak elbaltázták a bevezetését.

Hirdetés

A Microsoft Summit 2010 rendezvényen Steve Ballmer, a redmondi szoftvercég első embere a zömében cégvezetőkből álló közönsége számára megosztotta vízióját a felhő informatikával kapcsolatban, valamint beszélt arról is, hogy véleménye szerint mi szükséges egy Microsoft szintű szervezet sikerre viteléhez.

 

 



A felhő informatikával kapcsolatban nem mondott semmi újat, csupán az eddig ismerteket ismételte meg. Ellenben az innováció kapcsán beszélt a Vistáról, és az operációs rendszer sikertelenségéről. "Nem volt a végrehajtása megfelelő. Nem a termék miatt, de gödörbe voltunk öt, hat évig új operációs rendszer nélkül" - mondta Ballmer. "Visszagondolva a több ezernyi fejlesztéssel töltött munkaórára, a gond nem azzal volt, hogy rosszul gondolkodtunk volna, és nem lettünk volna elég innovatívak. Túl nagy fába vágtuk a fejszénket, amit a több ezernyi innovációval töltött munkaóra sínylett meg" - tette hozzá később, utalva a Vista 6 milliárd dolláros K+F költségére.

A Microsoft talán legnagyobb bukásáért így Ballmer elmondása szerint nem feltétlenül az operációs rendszer okolható. Az kétségtelen ugyanis, hogy a Vista az XP-hez képest számos újdonságot hozott, amelyeknek nagy részét most a Windows 7 kamatoztatja. Ellenben a felhasználók a rendszer nagy erőforrásigényére és az illesztőprogramok hibáira emlékeznek, ami miatt a Vistára nehéz lenne nem fiaskóként tekinteni.

Ballmer teljes beszéde a Microsoft Presspass oldalán megtekinthető.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.