Hirdetés
. Hirdetés

Ballmer: Eszközök, eszközök, eszközök!

|

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója részvényeseknek írt levelében hivatalosan is bejelentette, új korszak kezdődik a gyártó életében: a cég ezentúl az "eszközök és szolgáltatások vállalataként" határozza meg önmagát.

Hirdetés

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója
Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója

A Microsoft mindent megtesz annak érdekében, hogy tudatosítsa a részvényeseiben, a partnereiben és a versenytársaiban: jóval több, mint „csak egy másik nagy szoftvervállalat”.

Steve Ballmer vezérigazgató olyannyira fontosnak tartja a fent vázolt paradigmaváltás sulykolását, hogy október 9-én kelt, a cég részvényeseinek küldött, a cég frissen kiadott 2012-es üzleti jelentését kísérő levelébe is belefogalmazta legújabb mantráját: a Microsoft „az eszközök és szolgáltatások vállalata”.

Saját fejlesztésű eszközök és saját szolgáltatások

Igaz ugyan, hogy Ballmer eddig még egyetlen nyilvános eseményen sem kurjantotta el magát: „eszközök, eszközök, eszközök” - ahogy azt egy korábbi, méltán hírhedt keynotejában tette, amikor a „fejlesztők, fejlesztők, fejlesztők”jelentőségét hangsúlyozta, de tudja mit és miről beszél. Ahogy azt néhány héttel ezelőtt egy, a Seattle Timesnak adott interjújában is kifejtette, komolyan hisz benne, hogy a Microsoftnak a jövőben elsősorban a sajátmárkás eszközök és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére kell koncentrálnia.

„Egy évvel ezelőtt azt írtam, idővel a szoftvereink valódi értékét az mutatja majd, ahogy a felhasználók a munkájukban és a magánéletükben használják a hozzájuk kapcsolódó eszközöket és szolgáltatásokat – írta a részvényeseknek küldött levelében Ballmer. – Ez szignifikáns változást jelent abban, amit csinálunk és abban is, ahogy látjuk magunkat – egy eszközöket és szolgáltatásokat fejlesztő vállalatként. Mindez befolyással van arra, ahogyan működtetjük a céget, arra, ahogyan az új megoldásainkat fejlesztjük, és arra is, ahogyan piacra visszük a civil és üzleti felhasználóknak szánt termékeinket.”

Nem viccnek szánták

Ballmer levelében hangsúlyozta: a cég továbbra is számít üzleti és felhasználói eszközöket gyártó partnerei együttműködésére. Eközben azonban azt is egyértelművé tette, hogy nem viccből szálltak be a hardveriparba; de még csak nem is azért, hogy – ahogy egyes iparági megfigyelők látják – ilyen módon ösztönözzék a szerződéses gyártókat a jobb teljesítményt és felhasználói élményt nyújtó, jobban megtervezett eszközök kifejlesztésére.

A Microsoft azt tervezi, hogy olyan „új formátumokat [vezessen be a piacra], amelyek a jelenlegieknél természetesebb felhasználói élményt nyújtanak, és nagyobb mértékben hasznosítják a gesztus-, illetve hangvezérlés nyújtotta lehetőségeket.”

És hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Nos, ha hinni lehet a cég által kiadott proxy statementnek, amelyben a következő évre vonatkozó terveikről informálják a tulajdonosokat, akkor egyelőre annyit, hogy marad és új termékekkel komplett családdá bővül az Xbox- és a gyártó által „a Microsoft tervezte és gyártotta eszközök sorozataként” aposztrofált Surface-vonal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.