Hirdetés
. Hirdetés

Ballmer mutatta be az átalakult Windows Live Messengert

|

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a Sao Paulo-i Egyetem hallgatóival szervezett fórum keretében mutatta be a Windows Live Messenger új változatát. Az új Messenger az első a Windows Live hamarosan megjelenő kommunikációs és tartalommegosztó szolgáltatásai közül.

Hirdetés

A legfontosabb újdonság, hogy a Messenger összegyűjti a közösségi hálózatok - például a Facebook, a MySpace és a LinkedIn - frissítéseit, és lehetővé teszi, hogy a barátok közvetlenül a programból osszák meg tartalmaikat, kommenteljenek és küldjék el üzeneteiket. Az új szolgáltatással azon webhelyek frissítései is követhetők, amelyeknek a felhasználó nem, csupán a barátai tagjai. Így a felhasználó akár a Flickr, a Zune, vagy a YouTube legfrissebb információit is a Messengeren belül követheti. Ez abban is segít, hogy a felhasználó kiigazodjon az egy helyen elérhető, releváns információk között, hiszen automatikusan mindig a ?kedvencek" közé beemelt, legközelebbi barátok frissítések kerülnek a lista elejére.

 A mai bejelentés újdonságai:

? Nagy felbontású videochat - Az új Messenger teljes képernyős, nagy felbontású videochat funkciót kínál. A felhasználó akár játék vagy fotómegosztás közben is valós időben társaloghat videón keresztül barátaival.

? Bing eredmények integrálása - A Bing keresési eredményeinek integrálása révén a beszélgetőablak elhagyása nélkül könnyen megtalálhatók és a beszélgetésbe illeszthetők a keresett fotók és videók.

? Messenger Connect - Segítségével a felhasználó bármely webhelyet a Messengerbe illeszthet és megoszthat csetelés közben barátaival. A barátai szintén a Messengerben értesülhetnek a felhasználó különböző webhelyeken elhelyezett frissítéseiről anélkül, hogy saját fiókot vagy hálózatot kellene létrehozniuk ezeken a helyeken.

? Social Highlights - Az új nézet a ?kedvenc" személyek köré rendezi a közösségi frissítéseket, és a rájuk vonatkozó új információkat jeleníti meg a lista elején.

? Egységes címlista - A hálózatok és a frissítések összefogása mellett az új Messenger összevonja az egyes személyek különböző fiókjaihoz tartozó kapcsolattartási adatokat, amelyek így egyetlen helyen lesznek megtalálhatók.

? Összehangolt állapotfrissítések - A felhasználó automatikusan átvezetheti a Messengerben végrehajtott állapotfrissítést a többi hálózatra, vagy fordítva.

? Messenger a népszerű okostelefonokhoz - Az új Messenger Windows? Phone-ra, iPhone-ra és más felső kategóriás okostelefonokra is telepíthető, így a felhasználó útközben is bármikor hozzáférhet a címtárhoz, ellenőrizheti a közösségi frissítéseket, társalgást kezdeményezhet, megoszthatja fotóit vagy frissítheti állapotinformációit.

? Videoüzenet - Ha az elérni kívánt partner nem tartózkodik számítógépközelben, a mobiltelefonok esetén használatos hangüzenetekhez hasonlóan egy videoüzenetet hagyhatunk számára, amit következő bejelentkezése esetén megtekinthet.

? Hotmail kapcsolat - Az a több mint 200 milliós felhasználó csoport, amelynek tagjai egyaránt használják a Hotmail és a Messenger szolgáltatásokat, a beérkezett üzeneteik olvasása közben láthatják, hogy melyik partnerük van online, illetve azonnal beszélgetést is indíthatnak.

? Adatvédelem - A felhasználók három, könnyen kezelhető adatvédelmi profil segítségével határozhatják meg, hogy melyek a nyilvános, illetve a bizalmas dokumentumaik, személyes adataik.

? Kapcsolatok rendezése - A felhasználók létrehozhatnak különféle kontaktcsoportokat (pl. barátok, család, munkatársak) így egyszerűsíthetik vagy gyorsíthatják meg a kommunikációt.

? Kategóriák szerinti elérhetőség - Egyéni igények szerint meghatározható, hogy a kontakcsoportok közül melyek számára publikus a felhasználó online jelenléte, és kik azok, akik előtt ez rejtve marad.

Világszerte havonta több mint 320 millióan, napi mintegy 10 milliárd üzenet küldésével veszik igénybe a Windows Live Messengert, míg hazánkban 2,6 millió felhasználó tart kapcsolatot barátaival, ismerőseivel a program segítségével. A Messenger jelenleg 48 nyelven, a világ 76 országában érhető el.

?Az internethasználat robbanásszerű növekedésével a felhasználók világszerte egyre több tartalmat osztanak meg egymással a különféle közösségi hálózatokon, fotó- és videómegosztó oldalakon és más csatornákon keresztül. Így az ember egyre nehezebben tud kapcsolatot tartani azokkal, akik fontosak számára." - mutatott rá Drajkó László, a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. ?Az új Messenger eszközeivel egyszerű kiszűrni minden zavaró zajt és lépést tartani a webről áramló, legfrissebb közösségi információkkal."

A néhány hónapon belül esedékes bevezetés után a Messenger a következő webhelyről lesz letölthető: http://download.live.com.

A szolgáltatásról bővebb információ itt található: http://www.messengerpreview.com/

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.