Hirdetés
. Hirdetés

Beágyazott rendszerekbe építhető AMD Fusion

|

Ezzel grafikus képességeket nyernek a beágyazott rendszerek is. A Fusion az első olyan alap, amely erőteljes grafikus egységgel támogathatja egy kioszk, radar vagy képfelismerő rendszer munkáját.

Hirdetés

Az AMD szerdán jelentette be ipari és információs célrendszerekbe, set top boxokba és mini média PC-kbe szánt Fusion processzorait.

A G-sorozatú lapkák az új netbookokba és asztali gépekbe szánt Fusion processzorok variánsai. A CPU és GPU egységet egy lapkán tartalmazó Fusion normál változatainak szállítása már idén januárban megkezdődött.

Az AMD Geode-t, a cég előző beágyazott rendszerekbe tervezett processzorát felhasználták például az OLPC (One Laptop Per Child) projekt XO laptop modelljében. Az új Fusion sokkal nagyobb teljesítményt nyújt, mint a Geo és erőteljes grafikai képességekkel is rendelkezik, állítja a cég közleményében.

Egy és kétmagos felállában lesz kapható a G sorozató Fusion, mely 9 illetve 18 Watt teljesítményfelvétellel dolgozik. A processzorok órajele legfeljebb 1,6 GHz lehet majd. Az integrált DirectX 11 kompatibilis grafikus mag nem csak az alkalmi játékosoknak vagy a médialejátszó alkalmazásnak segíthet, párhuzamos feldolgozási képességei kihasználhatók az OpenCL alkalmazásinterfész alkalmazásával egyéb számításigényes alkalmazásokban is.

A beágyazott rendszerek fejlesztésével foglalkozó Kontron cég is nyilatkozatot adott ki, amelyben üdvözli az új AMD Embedded G-Series platformot mint olyan megoldást, amellyel lehetőség nyílik a kisebb méretű, erőteljes grafikus képességekkel dolgozó terminálok építésére. A Kontron a játékgép és kioszk platformon jósol szép jövőt az AMD platformnak, de az felhasználható akár a radar, szonár és képfelismerő rendszerekben is.


A Fujitsu is felhasználja a G sorozatot Mini-ITX formátumú alaplapjain, amelyet orvosi rendszerekbe, kioszkokba és digitális reklámtáblákba ajánl a cég.

Az AMD egy zsúfolt piacra lépett be a Fusionnel, ahol már ot tombol a MIPS, az Intel, az ARM és a Via is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.