Hirdetés
. Hirdetés

Beágyazott rendszerekhez készít Em-ITX alaplapot a VIA

|

A ventilátor nélküli, minimális fogyasztású eszközzel információs kioszkokban, automatákban vagy pénztári rendszerekben találkozhatunk majd.

Hirdetés

A VIA Technologies már az Atom platformot megelőzően fejlesztett alacsony energiafogyasztású beágyazott rendszereket, a sort most az Em-ITX rendszerű EITX-3001-el folytatja. A ventilátor nélküli, minimális fogyasztású eszközzel információs kioszkokban, automatákban vagy pénztári rendszerekben találkozhatunk majd.

 

 

17×12 centiméteres, azaz netbookokkal vetekedően kis területet jelent az Em-ITX, amelyből a kétoldalas kialakítás révén 3,5 centiméter vastagságú gépek is építhetők. Persze nem laptopokba tervezték, sokkal inkább egyedi információs rendszerek kialakításához. A VIA VX855 lapkakészletre alapozza szolgáltatásait, fedélzetén egy 1,3 GHz-es, E sorozatú Nano processzorral. A mostanában sokat emlegetett Intel Atom processzorokkal egy súlycsoportba sorolható lapkát integrált Chrome 9 (DirectX 9) grafikus vezérlő támogatja. Az alaplap támogatja az AT és ATX tápegység szabványokat is, találunk rajta HDMI és VGA (D-SUB) kimeneteket, gigabites Ethernet csatlakozást, két COM portot és négy USB aljzatot is.

Daniel Wu, a VIA Embedded Platform Division alelnöke úgy mutatta be az új terméket, mint egy teljes felszereltségű alaplapot, amely ideális kiindulópont sokkal vékonyabb, ventilátor nélküli és strapabíró készülékek kialakításához. ?A VIA EITX-3001 a sokoldalúságot az extrém hőmérsékleten nyújtott stabilitással egy olyan kiszerelésben, amely ideális a helyszűkével küzdő ipari vagy fogyasztói rendszerek számára."

Érdemes kiemelni még a hardveresen gyorsított Full HD 1080p videolejátszást (MPEG-2, H.264, WMV9 és VC-1 kódolás esetén), aminek azok örülhetnek, akik multimédiás információs konzolt vagy mini média PC-t szeretnének összeállítani. Nem mellékes, hogy USB-s érintőképernyő megjelenítők illesztése is támogatott. A VIA újdonsága már jelenleg is elérhető.

 

 



Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.