Hirdetés
. Hirdetés

Bedurvul a Pentium és a Celeron

|

Bár a PC-piacon a Core lapkák viszik a prímet, az Intel a régi termékvonalakat is felfrissíti.

Hirdetés

Az Intel az év második felében Apollo Lake kódnéven új generációs Pentium és Celeron lapkákat hoz forgalomba. A cég az új fejlesztéseket az olcsó laptopokba és asztali gépekbe szánja.

A lapkák egy új, kisfogyasztású CPU architektúrán alapulnak, amely a Goldmont kódnevet viseli: mellesleg a jövendő Atom lapkák is erre fognak épülni. Az Apolló Lake processzorok jobb CPU és grafikus teljesítményt nyújtanak, emellett a telepet is lassabban merítik le, közölte a kínai Sencsenben megrendezett Intel fejlesztői fórumon a cég illetékese.

Az új Apollo Lake lapkák a Pentium és Celeron N3000-es processzorokat váltják fel, amelyeket Braswell néven ismertünk. A régi Airmont architektúrán alapuló Braswell a belépési szintű laptopok, Chromebookok és tabletek kedvelt processzor-megoldása volt.

Ugyancsak a második félévben a Kaby Lake architektúrára épülő új Core lapkák is érkeznek. Ezekhez képest az Apollo Lake processzorok kisebb memóriával, illetve szűkösebb multimédia és I/O eszköztárral rendelkeznek majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.