Hirdetés
. Hirdetés

Befejezte a Blu-ray fejlesztéseit a Toshiba Samsung

|

A Toshiba Samsung Storage Technology (TSST) még egy lépéssel közelebb került a számítógépes Blu-ray olvasó egység kereskedelmi forgalomba kerüléséhez - elkészültek ugyanis a technikai fejlesztésekkel.

Hirdetés

A Blu-ray disc az egyik új optikai tároló formátum, mely a jelenleg használt DVD-t kívánja leváltani. Az egyrétegű változata 25, a kétrétegű 50 gigabájtot képes tárolni. A Samsung Electronics és a Toshiba közös vállalata úgy nyilatkozott, hogy külső és belső Blu-ray olvasókat egyaránt meg szeretnének jelentetni még idén. Pontos megjelenési dátumokat azonban egyelőre nem tudtak mondani. Az egyik prototípust a nem rég lezajlott las vegasi CES kiállításon mutattak be.

Ugyanott a Pioneer is bemutatta első kereskedelmi Blu-ray olvasóját. A BDR-101A típusú lejátszó szállítása még ebben a hónapban megkezdődhet, azonban a lemezek licenszjogainak problémái miatt egy valószínűleg egy kicsit csúszni fog.

A konkurrens HD-DVD formátum némileg kisebb kapacitással rendelkezik (15/30 GB), fejlesztései egy kicsit előrébb járnak. A TSST még tavaly szeptemberben jelentett meg egy vékony HD-DVD olvasót, amit kifejezetten notebookokba szánnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.