Hirdetés
. Hirdetés

Beigazolódott Hans Reiser bűnössége

|

A szakembert az általa fejlesztett fájlrendszerekről ismerjük, ám az utóbbi időben több szó esett feleségének meggyilkolásáról.

Hirdetés

Hans Reiser nevéről már nemcsak a vezetésével fejlesztett ReiserFS és a Reiser4 fájlrendszerek juthatnak eszünkbe, hiszen az idén sokkal többet írtak arról a tárgyalásról, amelynek során felesége meggyilkolásával vádolták meg. A védelem azt állította, hogy a 2006-ban eltűnt Nina Reiser nem halt meg, hanem Oroszországba távozott, ám a fél éven át húzódó ügy végén, április 28-án a bíróság bűnösnek találta a programozót, aki 25 évtől életfogytig tartó szabadságvesztés elé nézett.

A feltételezett gyilkosság megosztotta a közvéleményt, hétfőn azonban egyértelművé vált Reiser bűnössége, mivel a büntetés csökkentésének reményében elvezette a hatóságokat feleségének az oaklandi Redwood Regional Parkban eltemetett holttestéhez.

A programozó még 2003-ban, a Reiser4 fejlesztése során, a SuSE Linux AG helyi irodájának vendégeként járt Magyarországon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.