Hirdetés
. Hirdetés

Bejött az internetes vasúti jegy értékesítés

|

Eladta a napokban egymilliomodik, interneten értékesített vasúti jegyét a MÁV-Start. A közlekedési cég az e-ticket szolgáltatást 2008-ban vezette be.

Hirdetés

Az internetes jegyértékesítési rendszerrel kényelmesen, akár otthonról is megválthatók a belföldi vasúti menetjegyek. A szolgáltatás bevezetése óta 2010 októberében vásárolta meg az 1.000.000. jegyet a személyszállító vasúttársaság egy régi és rendszeres online vásárlója, aki ezúttal egy Pécs - Budapest közötti, első osztályra szóló menetjegyet váltott.

Az e-Ticket rendszerben ezidáig értékesített egymillió darab menetjegy közel ötszázezer vásárlási tranzakció eredménye. Ebből az idei évben eladott jegyek száma meghaladja a 380 ezret, bizonyítva, hogy a menetjegyváltások ezen módja egyre népszerűbb az utasok körében. A rendszerben jelenleg összesen csaknem 130 ezer regisztrált és aktivált felhasználó van. Az internetes jegyértékesítés növekvő ismertségét mutatja az a tény is, hogy az online megvásárolt jegyek darabszáma idén több mint 35 százalékkal haladja meg a 2009. év azonos időszakában mért eredményeket.

Az online vasúti menetjegy-értékesítés bevezetése óta jelentős fejlesztésként 2010 áprilisától a menetjegyekhez, bérletekhez tartozó számlákat is ki lehet nyomtatni az internetes automatáknál, így emiatt sem kell az utasoknak a pénztáraknál sorban állni. A szolgáltatás sikerét mutatja, hogy az indulás óta eltelt fél évben csaknem 12 ezer számlát nyomtattak ki ezen a módon az utasok. A tendenciát tekintve megállapítható, hogy a számlás online tranzakciók aránya folyamatosan növekszik. Szükséges fejlesztésként a regisztrációs jegyek megváltásának lehetősége is biztosított az e-Ticket rendszeren keresztül, ebből már csaknem négyezer darabot váltottak meg így az utasok.

Az e-ticket rendszer további fejlesztéseként mostantól lehetőségük van az utasoknak a nemzetközi jegyek egy részét is interneten keresztül megvásárolni. Ezen felül a tervek szerint még az idei évben megvalósul az elektronikus számla bevezetése, illetve az internetes felületen az online jegylemondás lehetősége is.

A személyszállító vasúttársaság az internetes jegyértékesítési rendszerét folyamatosan fejleszti, hogy a vasúti szolgáltatások igénybevételekor még könnyebb legyen az ügyintézés és egyszerűbb, gyorsabb a menetjegyvásárlás.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.