Hirdetés
. Hirdetés

Bekeményít a Microsoft

|

Csak a Microsoft Edge böngésző és a Bing keresőmotor segítségével lehet majd végrehajtani a Windows 10 digitális asszisztensével, a Cortanával kezdeményezett kereséseket.

Hirdetés

Mindez nem jelenti azt, hogy a Microsoft megtiltaná más fejlesztők böngészőprogramjainak a használatát a Windows 10-ben, a Firefoxot, a Chrome-ot vagy az Operát továbbra is megadhatjuk majd alapértelmezésbeli böngészőnek az operációs rendszerben. Aki azonban a Cortanával indít keresést, azt az Edge és a Bing kettőse fogja végrehajtani számára, jelentette be blogbejegyzésében a Microsoft.

Ryan Gavin, a Microsoft keresőszolgáltatásért és a Cortanáért felelős vezérigazgatója szerint erre azért volt szükség, mert ahogy a Windows 10-et egyre többen használják, azt tapasztalták, hogy egyes programok megkerülik a Windows 10-et, és olyan keresőszolgáltatásokhoz irányítják át a felhasználókat, amelyeket nem készítettek fel a Cortanával való együttműködésre. Ennek következményeként kevésbé megbízhatókká váltak a digitális asszisztenssel végzett keresések. A Microsoft úgy véli, a személyre szabott, végponttól végpontig terjedő egységes keresési élmény biztosításának egyetlen lehetséges módja a Cortana, az Edge és a Bing integrálása.

Valószínűleg ezzel a rivális fejlesztők nem értenek egyet, azonban teljességgel elfogadható a Microsoft azon álláspontja, hogy a lehető legjobb felhasználói élmény nyújtását csak úgy látja biztosítottnak, ha a teljes keresési folyamathoz kizárólag az általa kifejlesztett szoftvereket használja. Elvégre a Google is a saját Google Térképet használja az Androidban az útvonalak megjelenítésére.

A döntés vonzóvá tételére és előnyeinek bemutatására a Microsoft szolgált néhány példával. Ha a Cortanával a "Pizza Hut" kifejezésre keresünk, a Microsoft Edge-ben a Pizza Hut weboldalán a Cortana képes lesz megmutatni számunkra a tartózkodási helyünkhöz legközelebb lévő éttermet. Ha a "Bluetooth not working" keresést indítjuk el a Cortanában, a Bing egy GIF formátumú ábrát jelenít meg, amely megmutatja, hogy miképpen oldhatjuk meg a problémát. Ha egy ruhát vásárolunk a Microsoft Edge-ben, végrehajthatunk egy képkeresést a Binggel, majd a jobb egérgombbal egy ruhára kattintva megkérhetjük a Cortanát, hogy további információkat jelenítsen meg róla, melynek hatására egy áruházlistát és árakat kapunk.

Bár hasonló eredményeket kaphatunk más böngészők és keresők használatakor is, a Microsoft szerint az ő megoldásuk az olyan jövőbeli helyzetekben is működni fog, mint amikor például jegyet keresünk egy Rihanna koncertre, és a Cortana megtalálja nekünk a legjobb vételi ajánlatokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.