Hirdetés
. Hirdetés

Beleállt a földbe a Microsoft szuperböngészője

|

Az Edge júniusig alig több, mint öt százalékos részesedést kapart össze. Így soha nem fogja utolérni a Chrome-t.

Hirdetés

A Microsoft nagy csinnadrattával bocsátotta útjára a Edge böngészőt, amit a Google Chrome és a Mozilla Firefox riválisának szánt, mivel a cég mérései szerint kevésbé meríti le az aksit, és biztonságosabb, mint a konkurencia.

A NetMarketShare júniusi számai azonban azt mutatják, hogy az Edge-nek kevés esélye van, hogy megszorítsa a Chrome-ot,.

A mérések szerint múlt hónapoban a Chrome volt a legnépszerűbb PC-s böngésző 59,49 százalékkal, utána a rohamosan zsugorodó Internet Explorer következett 16,84 százalékkal, harmadik pedig a Firefox 12,2 százalékkal. A Microsoft Edge csak 5,65 százalékon áll, és májushoz képest mindössze 0,02 százalékkal növelte részesedését.

A Google Chrome bővülése is  csak 0,13 százalék, de ennek az az oka , hogy a PC többségét már meghódította: gyakorlatilag tíz PC-ből haton ez a böngésző fut.

Az Edge teljesítménye különösen lehangoló,  ha figyelembe vesszük, hogy a Windows 10 Creators Update új eszközökkel bővítette, ám úgy tűnik, ez is kevés. A harmadik hely még összejöhet - de csak ha az Internet Explorer végképp nyugdíjba vonul.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.