Hirdetés
. Hirdetés

Belépés csak kártyával: Freecom Hard Drive Secure

|

Nagyobb cégek esetében megszokott, hogy automatikus mentés készül a cég minden számítógépén tárolt adatáról. Sok kis- és mikrovállalkozás még egyáltalán nem vezetett be semmilyen rendszert, számukra megfelelő megoldás lehet ez a szokatlan módon titkosított merevlemez.

Hirdetés

Sajnos a kisvállalkozások körében gyakori, hogy nincs megszervezve sem az adatok mentése, sem a mentések biztonságos hozzáférése. Ez nagyon nagy kockázatot hordoz magában az üzletvitel szempontjából, hiszen ha egy hardver hiba miatt megsérülnek dokumentumaink, levelezésünk, akkor a vállalkozás nem tudja kiszolgálni az ügyfeleit, vevőit. Nem szükséges minden kis céghez drága rendszert építeni és külön rendszergazdát tartani, hiszen egy pár fős csapat esetében az olcsóbb megoldások is célravezetőek lehetnek.

 

 


Már az írható DVD-k virágkora óta vártuk egy olyan optikai adathordozó megjelenését, amely univerzális adatmentő eszközként alkalmas lesz nagyobb adattömegek tárolására is. A Blu-ray a kis kapacitása és a nyersanyagok magas ára miatt e téren egyáltalán nem váltja be a reményeket, így optikai vonalon nem tudunk használható megoldást. Látva azonban a merevlemezek folyamatos technológiai fejlődését és áresését, a legkézenfekvőbb az lesz, ha mentéshez is ugyanezt a technológiát alkalmazzuk.

Hogy adatainkat gép vagy merevlemez hiba esetén biztonságban tudhassuk, annak legegyszerűbb módja tehát jelenleg egy külső meghajtó és rendszeres mentés hadrendbe állítása. Látva a merevlemezek folyamatos technológiai fejlődését és áresését, ez a legkézenfekvőbb megoldás. Ha folyamatosan két példányban tartjuk fenn adatainkat, azzal eléggé lecsökkenthetjük az adatvesztés esélyét, hisz az egyidejű meghibásodás esélye már igen kicsi. Arra azonban vigyáznunk kell, hogy a külső, rendszerint USB-s meghajtót ellophatják, ilyenkor nem csak a mentés adta biztonság lesz oda, de illetéktelen kezekbe juthatnak üzletileg kritikus dokumentumok is. A legerősebb védelem ennek megelőzésére az, ha hardveres titkosítást alkalmazó meghajtót választunk.

 
Ezt az alap kitételt a Freecom Hard Drive Secure még kártyás azonosítással is megfejeli. Az abszolút biztonságra hajtó kisméretű, nyers alumínium házba bújtatott készülék a mellékelt gumi lábazat révén rezgésmentesen üzemeltethető oldalára állítva. Az illetéktelen felhasználók ellen épített be a gyártó hardveres titkosítást, ha a készüléket szét szerelnék, akkor sem juthatnának az adatokhoz a tolvajok, csak a kulcskártya birtokában olvasható a titkosított tartalom. A beépített RFID olvasónak meg kell mutatnunk a mellékelt két kártyát a titkosítás élesítésekor és egyiket azután is, valahányszor bekapcsoljuk a gépet. Egy figyelmeztető LED jelzi, hogy nem tudunk hozzáférni a tartalomhoz, ha elmulasztottuk a bekapcsolás utáni élesítést és hangjelzést is kapunk. A titkosítás használata nem lassítja a meghajtó működését és használatához semmilyen szoftvertelepítésre nincs szükség más gépeken sem, csak a kártyára, így tetszőlegesen áttelepíthető, hordozható megoldás.

Figyelemre méltó, akár 15 százalékos teljesítmény előnyt jelenthet a mellékelt Turbo USB 2.0 szoftver használata, ám ez az előny nem minden konfiguráción érvényesül, ez az USB vezérlőtől függ. Apró ajándék lapul még a csomagolásban, az eMusic kínálatából 35 ingyenes dalt és egy hangoskönyvet tölthetnek le a Freecom Hard Drive Secure tulajdonosok. Érzékenyebb adatok helyi tárolására például nyílt irodákban kifejezetten ajánljuk a több technológiai újítást is felvonultató Hard Drive Secure-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.