Hirdetés
. Hirdetés

Belföldi hívás, külföldi tarifa

|

116 útvonalon 145 ezer mérőpont kialakításával interaktív térkép készült a szándékolatlan roaming megelőzésére.

Hirdetés

A szándékolatlan roaming akkor következik be, amikor valakinek például még magyar területen tartózkodva, a határszélen a mobiltelefonja átáll a határon túli szolgáltató hálózatára, és ezáltal megnő a telefonálás költsége. Ám nemcsak a hívás indításé lesz a többszöröse a magyar árnak: 71 forintba kerül a hívás fogadása is, ami egyébként magyarországi előfizetőnek magyar területen ingyenes lenne.

A határszélen a domborzati viszonyoktól függően a 15-20 kilométeres "átlógás" még nem tekinthető kirívónak. A szándékolatlan roaming olyan népszerű belföldi turisztikai célpontokon is jelentkezhet, mint Esztergom, Győr, Sopron, Szombathely, Őriszentpéter, Szeged, Gyula vagy Sárospatak.

Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője szerint a szándékolatlan roaming megelőzésére a mobiltelefonokon a kézi hálózatválasztást kell beállítani, és a határszéleken érdemes mindig figyelni, melyik cég az aktív szolgáltató. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) honlapján megtekinthető, hogy milyen területeken következhet be a szándékolatlan roaming. A térképet frissítik, de nem valószínű, hogy jelentős változások következnek be a térerőben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.