Hirdetés
. Hirdetés

Belső emailek a hiányosságokról

|

Szakszervezet hozza nyilvánosságra a tűzoltók emailjeit, amikből kiderül, mekkora hiányosságok voltak az irányításban és kommunikációkban a katasztrofális méreteket öltött havazás alatt.

Hirdetés

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete teszi majd közkinccsé azokat az e-maileket, amelyeket a mentésben résztvevő tűzoltók váltottak egymás között, és amelyben leírják, milyen súlyos hiányosságok voltak a mentőegységek irányításában és kommunikációjában.

Jelenleg az írások értékelése zajlik, és ha minden jól megy, ma közzétesszük a honlapunkon a levelezést” - nyilatkozta a Népszavának Salamon Lajos, a tűzoltó-szakszervezet elnöke. Hozzáfűzte: az üzeneteket természetesen nevek és helységnevek nélkül hozzák napvilágra, ugyanis az érintettek az állásukkal játszanak.

Bár részleteket nem közölt a gyűjtésből, Salamon Lajos elmondta: sok kritika érkezett a tűzoltóság belső irányítási informatikai rendszerének, a PAJZS-nak a leállásával kapcsolatban. A lap ismertetése szerint sok levél foglalkozott az irányítás hiányosságaival, az eszközök és a mentőegységek mozgatásának problémáival, illetve a társszervezetekkel, például a rendőrséggel, a mentőkkel és közútkezelőkkel való kommunikáció elégtelenségével.

A szakszervezet a szóban forgó 10-20 levelet a Belügyminisztériumnak, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, valamint Szabó Máté ombudsmani hivatalának is elküldi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.