Hirdetés
. Hirdetés

Bélyeg kell az e-mailekre?

|

A vállalatok számára hamarosan bevezetik a bélyeg elektronikus megfelelőjét, ha AOL és Yahoo! címekre küldenek levelet.

Hirdetés

A világ legnagyobb e-mail fiók szolgáltatói közül kettő azt tervezi, hogy a jövőben a vállalatok számára külön fizetség ellenében nagyobb hatékonysággal járó e-mail küldési lehetőséget biztosítanak. A negyed és egy cent közötti levelenként fizetendő díjért cserébe a küldött e-mailek biztosan nem kerülhetnének az előfizetők levélszemét-gyűjtő mappájába.

Ha figyelembe vesszük az AOL és a Yahoo! levélforgalmát, ilyen minimális díjakkal is dollármilliókat kaszálhatnak évente, miközben a felhasználóknak több hirdetést kellene elviselniük.

Azok a vállalatok, amelyek nem élnek a lehetőséggel, ugyanúgy küldhetnek a felhasználók bizonyos csoportjai részére leveleket, ám azok nem élveznek elsőbbséget. Az AOL esetében ez konkrétan azt fogja jelenteni, hogy a fizetett levelek mindenképpen közvetlenül a postafiókok fő mappájában jelennek meg, letiltva a spamszűrési lehetőségeket. Emellett az egyébként letiltott webes tartalmak (pl. képek) is megjelennek.

A két e-mail-szolgáltató szerint erre a lépésre azért volt szükség, mert a lassan általánossá váló levélszemét-szűrők miatt nagyon lecsökkentek a vállalatok által megrendelt fizetett levelek tömeges kiküldése.

A próbálkozás kritizálói szerint a rendszer elidegenítheti az előfizetőket, vagy akár a vállalatok jó hírét és tekintélyét is ronthatja. Egyébként nem csak tömeges levélküldésre nyílik lehetőség. Megrendelés megerősítés, vagy egyéb közlemények, visszajelzések is küldhetők egy-egy levélcímre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.