Hirdetés
. Hirdetés

Bemutatkozik az MS varázsasztala

|

A Surface érintőképernyője a Windows 7-nek is része lesz.

Hirdetés

Lassan megtelik a Professional Developer Conference programja. Bemutatkozik a Windows 7 első bétája, és a rejtélyes a Windows Cloud, valamint a CNET tudósítása szerint a szoftverfejlesztők elsőként vehetik kezükbe a régen várt Surface SDK-t (Surface Developmet Kit) is. Az asztal méretű érintőképernyős eszközhöz bemutatót is tartanak egyből, ahol elmagyarázzák a "látvány-központú tárgyfelismerő" technológia működését, a ScatterView-t, valamint a jövendő Windows 7 operációs programmal alkalmazott lehetséges együttműködést. A Microsoft ígérete szerint ugyanis az eszköz által használt érintőképernyő része lesz majd a Windows 7 felületének is, ám azt még nem tisztázták, hogy miként.

surface.jpg

A Surface által használt technológia lényege, hogy a felhasználó a felületen szabadon mozgathat és nagyíthat szövegeket, fotókat vagy bármi más objektumot a képernyőn azáltal, hogy ide-oda húzgálja őket. A Surface esetében mindez egy asztalon történik, s a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, minden csak az alkalmazásokon múlik, amelyek fejlesztésére a PDC-t követően immár mód nyílik. Egy irodán belül a használata például megváltozathatja a tárgyalások menetét, mikor magán az asztalon nyithatunk, másolhatunk és olvashatunk dokumentumokat, diagramokat az érintőképernyőn nagyítva, elforgatva, futtatva őket.

A Surface-nek egyébiránt nem a PDC lesz az első bemutatkozása. Az amerikai MSNBC ugyanis választási műsorában már bevetette az eszközt: a különböző diagramokat, már mind a segítségével prezentálják.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.