Hirdetés
. Hirdetés

Beszámolónk a tajvani Computex kiállításról

|

Tajvanban megnyitotta kapuit az idei Computex kiállítás. A hazai nyomtatott és online sajtó szereplői közül egyedülálló módon, helyszíni tudósítással szolgálunk az eseményről.

Hirdetés

Június 6-ától öt napon át tart nyitva a Tajvanon megrendezésre kerülő Computex 2006, amely minden valószínűség szerint a világ legnagyobb számítástechnikai szakkiállítása és seregszemléje, hiszen az iparág összes képviselője jelen van, így általában itt derül fény a piacot érintő legérdekesebb újdonságokra is. A legújabb izgalmas hírek szerint az Albatron új termékcsoportot jelentett be, memóriákat fog gyártani, továbbá az AOpen grafikuskártya-gyártó részlegének megvásárlására készül, az Nvidia Quad SLI modelljének bemutatására azonban a várakozásokkal ellentétben nem most fog sor kerülni.

Memóriák és grafikus kártyák az Albatrontól

Az Albatronhoz közeli forrásból arról értesültünk, hogy az ismert PC komponensgyártó, a Computexen frissen bejelentett memóriakártya termékcsoportjának elindítása mellett, még nagyobb dobásra készül. Hamarosan bejelentik az AOpen grafikuskártya-gyártó részlegének felvásárlását, illetve az ELSA brand megszerzését. Bővebb információval egyelőre nem rendelkezünk, de feltetelezzük, hogy az Albatron újra életre kelti a patinás - különösen a német piacon jól csengő - márkanevet.

Tovább várat magára az Nvidia csúcskártyája

Bár az Nvidia Quad SLI grafikus technológiája által létrehozott képek lélegzetelállítóak, bemutatásukra a Computex kiállításon még nem kerül sor. Az Nvidia arra kérte a kiállítókat, hogy az új rendszert még ne alkalmazzák bemutatóik során, sőt, ha lehetséges, a nevét se említsék meg a hónap végéig. A Quad SLI bemutatását egyelőre az hátráltatja, hogy még nem készültek el hozzá a megfelelő driverek, vagyis azok a segédprogramok, melyek elősegítik a számítógép számára a különféle komponensek és perifériák egyidejű kezelését.

A hiányzó hivatalos driverek ellenére eddig több lapkagyártó is megpróbált működő segédprogramokat applikálni a Quad SLI-re, az Nvidia szerint azonben ezek közel sem aknázzák ki az új termékben rejlő lehetőségek maximumát. Ahogy azt a Computexen kívüli Nvidia-bemutatókon kiderült, az Intel és AMD processzorokkal egyaránt remek teljesítményt nyújtó, két GeForce 7950 GX2-es egységet tartalmazó grafikus eszköz nagyfelbontású (high resolution - HR) megjelenítést tesz lehetővé a PC-k számára, a 2560×1600-as felbontás csaknem moziszerű élményt képes nyújtani a felhasználóknak. A korszerű alaplapok számára sem okoz gondot a Quad SLI támogatása, mely többek között dual PCI Express csatlakozást is igényel, a hivatalos segédprogramok elkészültéig azonban várnunk kell az Nvidia új erőgépének megjelenésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.