Hirdetés
. Hirdetés

Betiltották a Samsung Galaxy mobilokat

|

Az Apple elérte, hogy egy holland bírósági betiltsa a Samsung Galaxy mobilok európai forgalmazását. Ennek ellenére a Samsung jubilál.

Hirdetés

Samsung Galaxy Ace
Samsung Galaxy Ace

Egy holland bíróság szerdán betiltotta a Samsung Galaxy S, SII és Ace telefonok árusítását - a tiltás október 13-tól lép életbe. A bíró döntése alapján a Samsung a fényképek kezelése terén sértett meg egy Apple szabványt; a fotók ujjal, képernyőn való lapozásának módszerét.

A bíró döntése értelmében a 2.3-as verziójú androidos telefonokban sérti meg a Samsung az Apple szabványát. A 3.x-es Android, melyet a tabletekben használ a koreai gyártó, nem sérti ezt a szabadalmat.

A Samsung korábbi közleménye szerint azonban ezt a kérdést nagyon egyszerűen, a szoftver frissítésével meg lehet oldani. Ha ezt október 13-ig megteszi, akkor a Samsungnak technikailag mégsem kell kivonnia mobiltelefonjait az európai piacról.

Ám ha mégis ez megtörténne, akkor az európai piacról gyakorlatilag eltűnne a Samsung sikeres Galaxy sorozata: a koreai gyártó Hollandián keresztül importálja Európába a készülékeket. Az Apple ezért választotta Hágát a per színhelyéül.

A Samsung továbbá azért is örvend, mert a bíró elutasított további két szabadalomsértési vádat: a döntés szerint a Galaxy telefonok nem sértik az Apple iPhone szerzői jogát és a dizájnját sem. Továbbá a bíróság szerint a Samsung nem másolja rabszolgamódra az Apple iPhone és iPad készülékeit.

Mint ismeretes, az Apple korábban elérte, hogy egy német bíróság tiltsa meg a Samsung Galaxy Tab európai forgalmazását, majd miután kiderült, hogy a bíróságon megtévesztő bizonyítékot mutatott be az Apple, a tiltást felfüggesztették.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.