Hirdetés
. Hirdetés

Bezár a Microsoft blog-szolgáltatása

|

2011 márciusában megszűnik a Live Spaces. A felhasználókat a WordPress oldalára terelik át.

Hirdetés

Amikor a Microsoft a 2009-es Professional Developers Conference (PDC) rendezvényen bejelentette a Windows Azure elkészültét, a jelenlévők körében a legnagyobb tapsot a WordPress színre lépése jelentette. A népszerű blog-szolgáltató ugyanis azon első fecskék egyike volt, amely bevezette az Azure platformját, hogy így legyen képes kezelni a szélsőséges forgalomingadozásokat.

 

 



A tegnapi napon nyilvánosságra került a Microsoft és a WordPress egy újabb megállapodása, amely értelmében a redmondi szoftvercég megszünteti a blog-szolgáltatását, mivel a továbbiakban teljes mértékben a partnerének a megoldására fog támaszkodni. "A WordPress a világháló weboldalainak 8,5 százalékát hajtja, több mint 26 millió oldal használja a motorját, amellyel párhuzamosan a WordPress.com oldalát havonta több mint 250 millió személy keresi fel" - írta a Windows hivatalos blogján Dharmesh Mehta, a Live vezető termékmenedzsere. "Ezen okból úgy döntöttünk, hogy a Windows Live Spaces-t nem fejlesztjük tovább egy konkurens szolgáltatásként, inkább a WordPress.com remek alkalmazását ajánljuk ügyfeleinknek" - tette hozzá később.

A megállapodás értelmében a Live Spaces globális 30 millió aktív felhasználója egyszerűen (csupán pár kattintással) migrálhat át a WordPress szolgáltatására. A Live Messenger emellett képes lesz a WordPress blogokat megjeleníteni a felületén, így a bloggerek ismerősei mindig láthatják majd a legfrissebb bejegyzéseket. Harmadsorban a Live profilok gazdái a jövőben egyszerűen hozhatnak létre blogokat a WordPress oldalán, amellyel párhuzamosan a Live Essentials 2011 programcsomaggal érkező új Writer már képes lesz a Wordpress.com oldalára is menteni.

 

 

 



Amennyiben a Spaces hazai felhasználói felkeresik a Live blog-szolgáltatását, akkor a fentebb látható kép fogadja majd őket. Ugyanitt négy lehetőséget ajánl fel a rendszer. Rögtön át lehet térni a WordPress rendszerére, le lehet tölteni a Spaces blog egy példányát a számítógépre, törölhetjük a tárhelyet. Illetve jövő márciusig még a Microsoft blog-szolgáltatására is tovább lehet lépni, ha mindenképpen ragaszkodunk a halálra ítélt blog-motorhoz.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.