Hirdetés
. Hirdetés

Big Data Universe 3.0 konferencia

|

A Big Data szakmai hívei, illetve az érdeklődők idén is az immár hagyománnyá vált Big Data Universe Konferencián gyűltek össze, amelyre 2018. május 17-én került sor a budapesti Akvárium Klubban.

Hirdetés

A Nextent Informatikai Zrt. által szervezett ingyenes, egész napos rendezvény a legfrissebb Big Data trendeket vonultatta fel az IoT-tól kezdve az önvezető autókon, chatbotokon át egészen a mesterséges intelligenciáig.

Hirdetés

A Big Data manapság már nem csak a programozóknak jelent csemegét: az üzleti világ és a legtöbb iparág folyamatosan és egyre többet profitál belőle a mindennapok során. A rengeteg, szisztematikusan elemzett és felhasznált adat az iparban például segít tökéletesíteni a termelést, minimalizálni a hibafaktorokat és optimalizálni az egyes munkafolyamatokat. Komplett gyártósorok, önjáró mezőgazdasági gépek, energetikai és távközlési okosmegoldások "üzemelnek" adatokkal, vagyis a begyűjtött és elemzett információra adott célspecifikus válaszmechanizmusok által kontrollálva.

A Big Datában rejlő lehetőségeket példák ezrein keresztül lehet bemutatni, melyek rögtön újabb alkalmazási módokat inspirálhatnak - ez is egyike a Nextent által szervezett egésznapos rendezvény célkitűzéseinek, amelyre több száz cégtől összesen 447 érdeklődő regisztrált. A kellemes hangulatú konferencián 10 órányi magas szintű szakmai tartalmat hallhatott a közönség 16 izgalmas, angol nyelvű előadás keretében, melyek legtöbbje a gyakorlati megvalósításra fókuszált.

Az idén is Dr. Bodnár Zsigmond, a Nextent stratégiai igazgatója nyitotta meg a konferenciát, amelyen a következő témák kerültek napirendre ismert és elismert nemzetközi és hazai szakértők tolmácsolásában:

  • Chatbotok: automatikus chat-kommunikáció, tanuló robotok
  • VR / AR, kiterjesztett 3D vizualizáció
  • Mesterséges intelligencia / Gépi tanulás / Gépi tanulás neurális hálókkal, önvezető autók
  • Adatvizualizáció üzleti intelligencia-szoftverekkel
  • Fintech és Blockchain technológiák - A pénzügyi világ robbanásszerű átalakulása
  • IoT - Internet of Things, Internet of Everything

Szücs Ádám, a Nextent adatelemzési és -vizualizációs főmérnöke a cég saját fejlesztésű energia menedzsment rendszerén keresztül az alkalmazásarchitektúrák kihívásaira és lehetőségeire hívta fel a figyelmet, míg Komor Attila, a cég adatelemző munkatársa az eSportról és az ott felgyülemlő értékes adatmennyiség feldolgozásáról tartott izgalmas előadást.

Igazi gondolatébresztő volt  az IFUA Horváth & Partners Kft. két munkatársának: Gulyás Attilának és Palotai Bálintnak közös prezentációja az árképzés fejlett analitikájában rejlő lehetőségekről. A bukaresti Crossovertől érkező Ovidiu Gavril filozófikus, mégis nagyon aktuális témát járt körbe: a munka jövőjéről tartott előadást a jelen és a jövő adatfókuszú társadalmaiban.

A szakmailag kiemelkedő és nemzetközi színvonalú egésznapos konferenciáról bővebb információ a https://bdu.hu/ címen érhető el.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.