Hirdetés
. Hirdetés

Bill Gates célja a 3 dolláros koronavírus-vakcina

|

A Microsoft alapítója 150 millió dollárral támogatta a koronavírus ellenszerének gyártóit, hogy azok a szegényebb és sebezhetőbb országokban olcsón kínálhassák az ellenanyagot.

Hirdetés

Bill Gates a Microsoftból olyan mennyiségű pénzt halmozott fel, hogy a cégtől való visszavonulását követően teljes mértékben koncentrálhat jószolgálati tevékenységekre. Az emberiség pedig jelenleg valószínűleg leginkább a koronavírus elleni védekezésben látná hasznát a milliárdos segítségének, aki ezért most jelentős összeget áldozott arra, hogy bizonyos országokban az emberek olcsón jussanak hozzá az oltáshoz.

Hirdetés

A Bill és Melinda Gates Alapítvány most 150 millió dollárt (azaz majdnem 49 milliárd forintot) fordít arra, hogy támogassa a világ legnagyobb előállító kapacitásával rendelkező, Indiában található Serum Institute-ot, mely ennek köszönhetően képes lehet 3 dollár alatt tartani egy koronavírus-vakcina árát. 

"A kutatók remek eredményeket érnek el abban, hogy előállítsanak egy biztonságos és hatékony vakcinát a COVID-19 ellen. De az, hogy mindenki megkaphassa az ellenanyagot, amilyen gyorsan csak lehet, hatalmas gyártó kapacitást és világszintű forgalmazói hálózatot követel meg." - nyilatkozta Gates.

Azt is hozzátette, hogy az adománya mindkét téren segítséget nyújthat, hiszen ez biztosítja, hogy az indiai előállító szektor olcsón legyen képes legyártani a szert; a Bill és Melinda Gates által, a koronavírus elleni harcra létrehozott Gavi pedig segíthet, hogy azok eljussanak az anyagilag rossz helyzetben lévő országokba.

A Gavi, a Gates Alapítvány és a SII (Serum Institute of India) már egy ideje együtt dolgozik, hogy 2021 végére 2 milliárd vakcinát hozhassanak létre. A most adományozott 150 millió dollár ezen felül érkezett, és a becslések szerint arra lesz elég, hogy 100 ezer dózis ellenanyagot legyenek képesek olcsón eljuttatni az problémás régiókba. Az előállítás azonnal megkezdődik, amint sikerült egy biztonságos, minden tesztnek megfelelő koronavírus-vakcinát kifejleszteni. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.