Hirdetés
. Hirdetés

Igazságosabb bánásmódot kér a Huaweinek Bill Gates

|

A Microsoft-alapító szerint objektív tesztekkel kellene megvizsgálni a kínai cég veszélyességét.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft alapítója, Bill Gates úgy véli, ahhoz, hogy eldönthessék, a Huawei valóban veszélyt jelent-e az Egyesült Államok bizotnságára, a kínai gyártót ugyanolyan szempontrendszer alapján kellene megvizsgálni, mint amilyet a többi technológiai cégnél alkalmaznak.

A Huawei minden más termékhez és szolgáltatáshoz hasonlóan megérdemli, hogy objektíven teszteljék, véli Gates.

A New York Times DealBook Konferenciáján tartott előadásában Gates úgy fogalmazott, hogy őrültség mindent, ami Kínából érkezik, törvényszerűen rossznak minősíteni.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma tavasszal tiltólistára tette a Huaweit, megakadályozva az amerikai cégeket abban, hogy üzleteljenek a kínai óriással.

A Microsoft korábban közösen dolgozott azon a Huawei-el, hogy OS-támogatást biztosítsanak a gyártó laptopjainak, de az embargó elvágta ezt az üzleti szálat.

A hírek szerint az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma egy engedélyezési eljárást készít elő azon cégek számára, amelyek kereskedni akarnak a Huawei-el, de ennek hivatalos megerősítésére még várni kell.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.