Hirdetés
. Hirdetés

Bingesedik a Google

|

A Google puritán főoldalát bárki átalakíthatja majd, a saját fotóját beállítva háttérképként.

Hirdetés

Körülbelül egy hónappal a Google designváltása után a keresőcég bejelentette, hogy a Microsoft Binghez hasonlóan lehetővé teszi a felhasználói számára a háttérkép megjelenítését. Igaz a redmondi szoftvercég által alkalmazott központosított képkezeléssel szemben Marissa Mayer, a Google termékmenedzserének elmondása szerint keresőjüknél a felhasználóik állíthatják majd be a képet, a merevlemezükről feltöltve, illetve egy saját, vagy publikus Picasa albumból lekérve kedvenc fotójukat.

 

 

 

 

Ennek ellenére a Google mostani lépése mögött ismét a Bing megjelenését lehet sejteni, mivel a feltöltött példa képernyőfotókkal a kereső erősen emlékeztet a Microsoft Bing főoldalára. Ráadásul azt nehéz lenne megmagyarázni, hogy a Google egészen eddig miért nem lépte meg ezt, főként, hogy a cég szóvivőjének elmondása alapján a kép beállítása nem lassítja le a kereső betöltődését.Természetesen elképzelhető, hogy a Binges összekacsintás a véletlen műve, de nem meglepő a tudatos hasonlóság sem, mivel sokan a Google designváltása kapcsán is a Bing ihletését sejtették. Hogy előbbi állítás mennyire igaz, azt mindenki maga döntse el a lentebb látható képernyőfotó alapján.

 

 



A Google elmondása alapján egyébként a háttérkép beállításának a lehetőségét elsőként az Egyesült Államok felhasználóinak engedélyezik az elkövetkező napokban, míg a hazai felhasználóknak ezen opcióra még egy kicsit várniuk kell, amíg az alsó sarokban meg nem jelenik a beállítás lehetősége.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.