Hirdetés
. Hirdetés

Bivalyerős AMD-újdonság a láthatáron

|

Már csak néhány hónapot kell várni, és megjelenik az AMD RDNA 2 alapú, brutális teljesítményű Big Navi grafikus kártyája.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy az AMD RDNA 2 az új generációs konzolokban és grafikus kártyákban is helyet fog kapni, de most már biztos, hogy az új AMD Big Navi GPU-k a PS5 és az Xbox Series X előtt piacra kerülnek.

A hír a Bank of America biztonsági konferenciáján röppent világgá, ahol az AMD pénzügyi igazgatója, Devinder Kumar bejelentette, hogy a Big Navi lesz az első RDNA 2 alapú termék. Arról már korábban is hallhattunk, hogy mindkét új generációs konzol az AMD új generációs GPU architektúráját használja, és hogy ezek megjelenése novemberben várható.

Hirdetés

Az új grafikus kártyákról keringő pletykák októberi megjelenésről szóltak, és a konferencián Kumar most megerősítette, hogy az AMD még idén kiadja új generációs Zen 3 CPU-it és RDNA 2 GPU-it. Ha találgatnunk kéne, arra tippelnénk, hogy augusztusban vagy szeptemberben kerül majd sor az új Ryzen 4000 asztali processzorok és az RDNA 2 grafikus kártyák bejelentésére, és néhány hónap múlva kerülhetnek kereskedelmi forgalomba az újdonságok. Az új kártyák megjelenése már igencsak aktuális, hiszen a Big Navi fő riválisa, az Nvidia GeForce RTX 2080 Ti már 2018. októbere óta piacon van.

Aki tehát kellően türelmes, és nem hagyja, hogy egy Nvidia Turing grafikus kártya elcsábítsa, annak már csak néhány hónapot kell várnia, hogy egy új generációs, bivalyerős AMD grafikus kártya boldog tulajdonosa lehessen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.