Hirdetés
. Hirdetés

Biztonsági kamerákhoz és videóelemzéshez érkeznek új WD merevlemezek és memóriakártyák

|

A 18 terabájtos WD Purple HDD és az 1 terabájtos WD Purple SC QD101 microSD kártya a hatalmas adatigényű gépi tanulási technológiák tökéletes kiszolgálója lehet.

Hirdetés

Térfigyelő rendszerekbe, biztonsági kamerákba szánt új tároló megoldásokat jelentett be a Western Digital. Az új WD Purple HDD 18 terabájtot, a WD Purple SC QD101 microSD kártya pedig 1 terabájtot képes fogadni. Az új WD Purple meghajtókat a minőségi képrögzítés és visszajátszás kiszolgálására tervezték, emellett hitetlenül strapabíróak, és kiválóan bírják a hosszútávú, tartós igénybevételt.

Hirdetés

Az új tárolókkal a cég egyben a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás terjedésére is választ ad. A IoT és edge ökoszisztémák által használt adattömegre épülő mélytanulási algoritmusok a pontosság érdekében megkövetelik a magasabb képfelbontást, és ez egyre nagyobb követelményeket támaszt a kamerák és NVR-ek tárkapacitásával szemben. Ha tehát igazán hatékonyan szeretnénk videós tartalmakat elemeztetni a legújabb rendszerekkel, irtózatos adatmennyiséget kell folyamatosan rögzíteni és feldolgozni, amihez bizony kell a tárterület, de egy olyan hardver is, amely képes a folyamatos igénybevételt is hibamentesen, sokáig "elviselni".

A 18 terabájtos WD Purple HDD-t hálózati videorögzítők (NVR-ek) és videoelemző alkalmazások, illetve GPU-alapú eszközök kiszolgálására szánja a gyártó. 28 százalékkal több tárterületet biztosít, mint az előző generáció, így elég helyet kínál a videók, referencia képek és metaadatok elraktározására, ami hatékonyabbá teszi a mesterséges intelligencia (AI) alapú megoldások működését. 8 terabájttól fölé minden WD Purple HD-t ellátnak az AllFrame AI technológiával, amely maximum 64 HD kamera és 32 további stream rögzítését tudja kiszolgálni a mélytanulási elemzésekhez.

Az 1 terabájtos WD Purple microSD kártyáját szintén AI- és térfigyelő kamerákhoz és edge eszközökhöz tervezték, ezek között egyre több van ugyanis, amely a helytakarékos, kompakt kialakítás miatt microSD formátumú tárhelyet igényel. A Western Digital 96 régetű 3D NAND technológiáján alapul, vízálló, és -25 foktól +85 fokig bármilyen hőmérsékletet kibír, emellett a kompatibilis kamerákban saját állapotára vonatkozó diagnosztikai adatokat is megjelenít. A WD Purple 18TB HDD októberben, a WD Purple SC QD101 1TB microSD kártya novemberben jelenik meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.