Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságosabbá vált a hazai internethálózat

|

A magyar internetes adatforgalmat bonyolító BIX központ az eddigi egy helyett, további két csomóponttal működik majd.

Hirdetés

A magyarországi internetszolgáltatók közötti forgalom jelentős része eddig csupán egyetlen helyen, a Victor Hugo utcai BIX központon keresztül bonyolódott. Eddig ez a „kicserélő” központ kapcsolta össze a hazai internet szolgáltatókat és tette lehetővé a közvetlen „átjárást” a hazai internetezők és a hazai portálok között. Ennek a csomópontnak egy esetleges kiesése a teljes magyar internet forgalmat hátrányosan érintette volna.

 

 



2010. szeptember 1-től a BIX központ az eddigi egy helyett (Victor Hugó utca), további két helyen működik majd. A fejlesztések eredményeként többszörösen redundánssá válik a magyarországi internet hátterét biztosító infrastruktúra, szinte nullára csökkentve annak esélyét, hogy valamilyen meghibásodás miatt akadályozva legyen hazánkban az internetszolgáltatók közötti forgalom.

Mint Zsembery György az Invitel üzleti működésért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta „Hatalmas szakmai felelősség, hogy mostantól a teljes magyar internet hálózat működtetésért részben az Invitel is felel. Másrészt viszont biztos vagyok abban, hogy minden tekintetben képesek vagyunk megfelelni a legmagasabb elvárásoknak is. Büszkék vagyunk rá, hogy hozzájárulhatunk ahhoz, hogy biztonságosabban üzemeljen Magyarország internet hálózata.”

A konzorciumi megállapodás alapján az Invitel feladata a folyamatos és zavartalan hozzáférést biztosító hálózati, illetve távközlési infrastruktúra kiépítése, a C.E.C.C-nek pedig a hálózati eszközöknek helyet adó adatközpont kiépítése volt. Abban, hogy a konzorcium elnyerte a lehetőséget az új BIX központ kialakítására kiemelt szerepe volt a teljes semlegesség vállalásának. Annak, hogy az Invitel sem árakban, sem műszaki paraméterekben nem tehet semmiféle megkülönböztetést az ügyfelek felé, akik úgy döntenek, hogy a Dataneumban akarnak a BIX csomóponthoz (BIX-DC) csatlakozni.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.