Hirdetés
. Hirdetés

Blogposztot írt a mesterséges intelligencia, mindenki valódinak hitte

|

A Hacker Newson megjelent írás elsöprő sikert aratott az olvasók között, és számos feliratkozót szerzett alkotójának - aki valójában nem is létezik.

Hirdetés

Egy egyetemista mesterséges intelligencia (AI) szöveggenerátor segítségével hozott létre olyan blogposztokat, amelyek közül az egyik azután a mit sem sejtő olvasók szavazatai révén a Hacker News egyik legmagasabbra értékelt írása lett. Liam Porr az OpenAT GPT-3 szöveggenerátorát használta az írások megalkotásához, és szövegei olyan jól sikerültek, hogy számos  feliratkozót szereztek a University of California hallgatójának.

Hirdetés

Porr az MIT Technology Reviewnak azt nyilatkozta, hogy a termelékenységről és az önsegítésről íratott cikkeket a generátorral, mivel úgy gondolta, hogy ez komoly kihívás elé állítja a szöveggeneráló rendszert.

A legnagyobb tetszést kiváltó írás, amely júliusban jelent meg a Hacker Newson, a hatékony munkához adott jótanácsokat, és többek között ez állt benne: "Úgy érzed, nem vagy elég termelékeny? Lehet, hogy túl sokat agyalsz - hagyd abba!"

A poszt több, mint kétszáz upvote-ot és 71 kommentet gyűjtött be, és legtöbb olvasójában a leghalványabb gyanú sem merült fel azzal kapcsolatban, hogy szerzője nem valódi személy, hanem egy program. Persze akadtak, aki megsejtették a szöveg számítógépes eredetét, de az ő gyanakvó, a szöveg semmitmondására utaló hozzászólásaikat a többi olvasó kegyetlenül lepontozta.

Az OpenAI által kifejlesztett GPT-3 júliusban vált hozzáférhető magán bétaverzió formájában néhány fejlesztő számára. Ez napjaink egyik legerőteljesebb szöveggeneráló eszköze, és sokfajta stílusban képes szövegeket előállítani. Az OpenAI azt tervezi, hogy még idén előfizethetővé teszi a felhő alapú AI megoldást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.