Hirdetés
. Hirdetés

Blu-ray az Xboxokban?

|

A Sony szerint már tárgyalnak a Microsofttal, hogy BD lejátszókkal szereljék fel az Xbox 360-akat. A Microsoft szerint nem tárgyalnak.

Hirdetés

A Sony Electronics amerikai leányvállalatának elnöke sajtóbeszélgetésen számolt be a Blu-ray körüli jelenlegi, valamint a jövőben várható fejleményekről. Stan Glasgow elmondta, hogy tárgyalnak a Microsofttal arról, hogy a redmondi cég BD lejátszót építsen be az Xboxokba; az még nem dőlt el, hogy beépítik-e vagy külső meghajtóként adják (mint a HD DVD drive-ot) vagy csak az Elite kiadásba építik be. A Financial Times kérdésére a Microsoft nem erősítette meg a tárgyalások hírét, csupán szűkszavúan annyit közöltek, hogy "mi nem tettünk ilyen irányú nyilatkozatot".

Glasgow beszámolt arról is, hogy az Apple-lal is folytatnak tárgyalásokat BD-meghajtóval ellátott Apple-számítógépek gyártásáról és kitért arra is, hogy jelent-e veszélyt a Blu-rayre az internetes letöltések. Szerinte nem. A nagy felbontású tartalmak letöltéséhez ma még nem elég a (lakossági) sávszélesség és egyébként is a vásárlók szeretik, ha lemezen birtokolhatják a tartalmat. "A letöltések elterjednek majd idővel, de majd csak évek múlva" - tette hozzá.

Ami a Blu-ray asztali lejátszók árát illeti, a Sony-vezető úgy véli, ez év végéig 299 dollár alá csökken (az Egyesült Államokban), és 2009 végéig akár 200 dollár is lehet. Jelenleg a legolcsóbb 399 dollár.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.