Hirdetés
. Hirdetés

Blu-ray és HD-DVD támogatás egyetlen chipben

|

A Broadcom most bemutatott megoldása talán megoldhatja azt a kilátástalan helyzetet, amely a következő generációs DVD formátumok között kialakulni látszik. Az általuk fejlesztett chip egyidejűleg képes mindkét formátum olvasására.

Hirdetés

A BCM7411D kódnevű chip úgy lett kialakítva, hogy a Blu-ray és a HD-DVD lemezek által használt architektúrát is olvasni tudja. A vállalat azt reméli, hogy hasonló módon "összeolvadhat" majd a két formátum, mint az korábban a DVD-R(W) kontra DVD+R(W), illetve a VHS kontra Betamax küzdelemben bekövetkezett. A Blu-rayt jelenleg a Sony, Panasonic, Dell és Apple vállalatok támogatják, míg a HD-DVD-t a Toshiba, az Intel és a Microsoft, azonban többen mások mind a kettőt.

A chip megbirkózik H.264 és VC-1 felvételi szabványokkal is. Ezeket, illetve az MPEG-2 formátumot használja a Blu-ray és a HD-DVD. A vásárlók így elkerülhetik azt a frusztrációt, amelyet a különböző filmstúdiók által más-más formátumban kiadott filmek okoznának. A bejelentés pont időben érkezett. A Toshiba ugyanis HD-DVD lejátszójának tervezett 2005 év végi bemutatóját kénytelen volt elhalasztania a másolásvédelem kidolgozása érdekében, és a Blu-ray is most látszik kibontakozni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.