Hirdetés
. Hirdetés

Blu-ray író a láthatáron

|

A BenQ lesz az egyik első forgalmazó, mely Blu-ray technológiájú optikai írót hoz forgalomba, méghozzá augusztus vége előtt.

Hirdetés

A tajvani cég, mely új eszközét még a június eleji Computexen mutatta be, Európában, Kínában és Tajvanon kezdi meg a DVD-író forgalmazását, várhatóan 1022 dolláros áron. A BW1000-es a DVD-lemezek mellett a régebbi technológiát képviselő CD-kkel is elboldogul. A készülékkel két órányi HD TV felvételt lehet rögzíteni egyetlen, egyrétegű Blu-ray lemezre, köszönhetően a lemez 25 gigabájtos kapacitásának. A terület elég 13 órányi hagyományos tévéadás tárolására. A kétrétegű Blu-ray lemezek ennél is több, 50 gigabájtnyi adat tárolására alkalmasak.

A Blu-ray folyamatos csatározásban áll a HD DVD formátummal, nem utolsósorban azért, mert a két rendszer nem kompatibilis egymással. A csata tétje nem kicsi: a nyertes formátum óriási piaci előnyökhöz és részesedéshez juthat. A fejlemények emlékeztetnek az 1980-as évek eseményeire, melynek során a Betamax helyett a VHS-technológia terjedt el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.