Hirdetés
. Hirdetés

Boltokat zár be a Nokia

|

Három nagy üzletét is bezárni kényszerül a történetének legnagyobb válságától szenvedő Nokia. A New York-i, a chicagói és a legnagyobb londoni boltot csukja be a finn telefongyártó óriás.

Hirdetés

Két éve nyitott meg a londoni Flagship Store Nokia-bolt, épp születésnapjukra készültek, amikor jött a hír a vállalat főhadiszállásáról, hogy bizony ez ennyi volt. Ez még nem minden, a legnagyobb londoni Nokia-üzlet után bezárják a legnagyobb New York-i üzletet és a chicagói Nokia-boltot is, amelyeket három éve nyitottak meg nagy csinnadrattával.



A Nokia chigaói boltja
 
Bár a Nokia részéről a napokban megerősítették a hírt, az amerikai üzletek bezárásának pontos dátumát nem kívánták közölni. Annyit azért tudni lehet, hogy a londoni Regent Street-en található bolt esetében erre várhatóan 2010 első negyedévében kerül sor, miután a nagy karácsonyi bevásárlóroham lezajlott.

A Nokia mostanában történetének egyik legsúlyosabb válságát éli. A cég veszteséges negyedévet jelentett, valamint november végén jelezte, további 330 főt küld el a kutatás-fejlesztési részlegről azok után, hogy március 17-én egyszer már 1700 fős leépítést is bejelentett a finn gazdaság egyik motorjaként ismert vállalat a globális recesszió miatt.

A boltbezárások egy racionalizálási program részei, ugyanis a Nokia bár világelsőnek számít, és a mobilpiac 38 százalékát tudhatja magáénak, az Egyesült Államokban a piaci részesedése ennél jóval alacsonyabb, mindössze 8 százalékos. Ezért a cég a továbbiakban főleg az operatárokon keresztüli készülék-értékesítésre koncentrál majd az említett amerikai városokban.

A londoni Flagship Store pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem üzemel hatékonyan és a vártnál kevesebb nyereséget termel. Az impozáns méretű, közel 700 négyzetméteres és a Nokia szinte valamennyi termékét és kiegészítőjét felvonultató Nokia üzletben mostanáig mintegy harminc fő dolgozott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.