Hirdetés
. Hirdetés

Bővíti a Visa Europe a mobil NFC programját Európában

|

A mobil fizetés területén két előkészítő jellegű kereskedelmi projekt indul a lengyel, illetve a török piacon - jelentette be a Visa Europe. Az új projektekkel Európában ismét egy lépéssel közelebb kerülünk az érintés nélküli mobil fizetési rendszerek kereskedelmi szintű alkalmazásához.

Hirdetés

Mindkét megoldás a Visa legmodernebb mobil technológiáját hasznosítja a közeli rádiófrekvenciás kommunikációs technológiával (NFC) kompatibilis mobiltelefonokban.

A lengyel piacon a Visa Europe, a Zachodni bankkal (BZ WBK) és a Plus mobilszolgáltatóval együtt az országban elsőként indított be SIM kártyával működő érintés nélküli mobil fizetési szolgáltatást. A SIM kártya kezelésére az ún. over-the-air (OTA) megoldást alkalmazó rendszerben a telefon SIM kártyája tárolja az érintés nélküli fizetéshez szükséges alkalmazást. A rendszerrel az érintés nélküli fizetést elfogadó helyeken az ügyfél kisebb összegű vásárlásokat is bonyolíthat a mobiljával. Törökország, ahol az érintés nélküli technológia már bevett megoldás, az elektronikus fizetések leggyorsabban bővülő piaca Európában. Itt a Visa Europe az NFC mobil fizetési szolgáltatást kísérleti jelleggel hat vezető bank ügyfelei számára vezette be. 2010 márciusa óta 19 kereskedelmi kártyaprogram keretén belül egy milliónál is több érintés nélküli Visa bankkártya került forgalomba Törökországban. Az elfogadáshoz szükséges infrastruktúrát biztosító 30 000 elfogadóhely a mobiltelefonos fizetés kezelésére is alkalmas.

"A Lengyelországhoz és Törökországhoz hasonlóan a gyors növekedést mutató piacok nem csupán a modern technikára fogékony fiatal fogyasztók hatalmas táborával kecsegtetnek, hanem Európa leginnovatívabb, az elektronikus fizetés legújabb fejlesztéseit gyorsan felkaroló bankjaival is" jegyzi meg Sandra Alzetta a Visa Europe innovációért felelős vezetője. "A fizetés és a mobiltelefon összefonódása elkerülhetetlen, ezért a Visa a fejlesztéseivel igyekszik ezt a folyamatot Európa szerte stratégiai mobil fizetési projektekkel támogatni."

A Visa Lengyelország és Törökország mellett több más országban is, így Finnországban, Franciaországban, az olasz, a svájci, a brit és a spanyol piacon is megvalósított már érintés nélküli mobiltelefonos fizetési projektet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.