Hirdetés
. Hirdetés

Brother MFC-250C teszt

|

Minimális terheléshez a legolcsóbb induló, faxos megoldás

Hirdetés

Világosszürke színeivel kifejezetten irodai eszköz benyomását kelti a Brother MFC-250C. Besorolását igazolja, hogy belépő szintű készülék létére tartalmaz fax modult is. Egyetlen fekvő papírtálcával szerelték fel, nagy alapterülete miatt a gépházból csak néhány centiméterre lógnak ki az elkészült A/4-es oldalak.

 

 

brother mfc-250c
 

 

 

Fix nyomtatófejjel és négy külön cserélhető, pigmenttintás patronnal dolgozik. Költségszempontból előnye a készülék és a patronok alacsony ára, hátránya pedig, hogy a tintakapacitás elég alacsony. Akkor legelőnyösebb ez a felállás, ha rendszeresen, majd’ minden nap nyomtatunk egy-két oldalt, mert az állásidő itt is szerviztintába kerül. A monokróm nyomatköltségek magasabbak, mint a mezőny más készülékeinél, a színes nyomatok és másolatok ára pedig átlagos.

 

 

brother mfc-250c költségek

 


Abszolút belépő árszintű megoldás lévén az MFC-250C nem a sebesség bajnoka, monokróm szövegek és fotók nyomtatásánál szembeötlően lassabb az átlagosnál – viszont színes dokumentumok készítésénél ez a hátránya nem érezhető annyira. A lapolvasó modul irodai minőségben dolgozik és ugyanolyan gyorsan, mint például a nagyobb Brother MFC-490CW-s multifunkciósban, ezért a másolás a gyakorlatban gyorsabb, mint amit egy ilyen olcsó masinától elvárnánk.

 

 

brother mfc-250c időeredmények

 


A meghajtóprogram beállításai között találunk nemcsak Vázlat, hanem Gyors normál beállítást is, amit szövegnyomtatáshoz készítettek. Ha ezt választjuk, akkor mintegy 40 százalékos sebességnövekedésre számíthatunk, egyúttal azonban érezhető kontraszt- és kontúrromlást is el kell könyvelnünk, így ez a beállítás inkább a vázlat mód javított változataként használható.

 

 

A Brother készülék dicsekedhet az iparág egyik legegyszerűbb TWAIN lapolvasó felületével, amelyen csak a legalapvetőbb beállítások lehetségesek. Kapunk egy dokumentumkezelő alkalmazást is, de kereshető PDF előállítására nincs lehetőségünk, az OCR csak nyersszöveg-kimenettel működik. A lapolvasás minősége dokumentumokhoz megfelelő, de fényképek esetében nem teljesít szépen az MFC-250C.

 

 

Az ISO-adatokat véve alapul, ezzel a készülékkel ússza meg a legolcsóbban az, aki faxos multifunkciós készüléket akar és nem szeretne túl sokat nyomtatni. Ugyanakkor kényelmetlenséget jelenthet a fotótálca hiánya és a visszafogott sebesség, emellett nyomatminőségben is léteznek jobb választások.

 

 

 

Értékelés:

 

PC World Ajánlata
Előny: kis volumen mellett igen olcsó megoldás

Hátrány: lassú, visszafogott monokróm kontraszt, normál papíron kékes színek

Takarékosság: 3

Minőség: 3

Sebesség: 3

Szolgáltatások: 3,5

Ár/érték arány: 4

 

 

brother mfc-250c adatok

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.