Hirdetés
. Hirdetés

Brutális változtatásra készül a Facebook

|

Eltűnik a posztok alól a lájkok száma, és a videóknál sem fogjuk látni, hányszor nézték meg őket. A módosításokkal, amelyek tesztelése most folyik, a tartalomra igyekszik terelni a figyelmet a közösségi hálózat.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook tudni szeretné, felhasználói mit szólnának ahhoz, ha ha a lájkok és a videómegtekintések számai láthatatlanná válnának-e a posztok alatt, és már meg is kezdte a módosítás tesztelését Ausztráliában.

A cég szóvivője szerint a "korlátozott teszt" célja az, hogy meggyőződjenek róla, a változtatás tényleg javítja-e a felhasználói élményt.

A poszt szerzője természetesen továbbra is megtekinthetné ezeket a fontos számokat, és más felhasználók is láthatnák, hogy ki lájkolta a posztot, vagyis elvileg összeszámolhatnák őket, de ez nyilván kevésbé hangsúlyos, mint a lájk gomb mellett ékeskedő szám.

A kommentek száma továbbra is megjelenne a poszt alatt.

Ha az ausztráliai teszt sikerrel zárul, a lájkok számának elrejtése más régiókra is kiterjedne.

A Facebook által tulajdonolt Instragram április óta teszteli Kanadában, Ausztráliában és néhány más piacon a lájkok számának elrejtését. A cég szerint azt szeretnék, ha a felhasználók a fényképekre és a videókra figyelnének, és nem arra, hányan lájkolták őket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.