Hirdetés
. Hirdetés

Brutálisak az Intel Core i9 processzorai

|

De sajnos az áruk is. Úgyhogy az ár/érték arányra kényes vásárlók alighanem maradnak a AMD Ryzen Threadrippernél.

Hirdetés

Hirdetés

Az Intel visszavág. A masszív, 18 magos Core i9-7980X és a 16 magos Core i8-7960X a lapkagyártó válasza az AMD Ryzen Threadripperére, ami pár hete a lapkapiac trónjára ült. 

A Core i9  az első új Core i*, amit a gyártó utóbbi tíz évben bemutatott.  A cég olyan szigorúan őrizte a titkát, hogy az első darabokat a megtévesztés kedvéért direkt Core i7 címkével látta el.

Az Intel fontos kibocsátásaihoz hasonlóan a Core i9 család sem pusztán egy új CPU, hanem egy új platform, új lapkakészlettel (X299) és új aljzattal (LGA2066), melyek nem kompatibilisek a korábbi CPU-kkal.

De vajon elég lesz-e az Intel-Góliát ereje, hogy legyőzze az AMD-Dávidot? 

Teljesítménytesztjeinkben a Core i9-esek simán verték az AMD bajnokát, vagyis aki a leggyorsabb CPU-kra vágyik, ne keresgéljen tovább: a Core i9-7980X-nél és a Core i9-7960X-nél durvábbat égen-földön nem talál.

Viszont aki a pénztárcájára is kényes, jobban jár az AMD Threadrippereivel. Egy kicsit kisebb teljesítmény kap, de sokkal-sokkal jobb áron.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.