Hirdetés
. Hirdetés

Bulldozer helyett Phenom

|

Az AMD-ATI fúzió egyik legelsőként bejelentett gyermeke a - nomen est omen - Fusion kódnevű kombinált CPU/GPU volt. Megszületik valaha is, akit Buldózernek hívnak?

Hirdetés

2006-ban rögtön azután, hogy az AMD és az ATI egyesült, az első lépésük logikusan az volt, hogy közzé tették az első, valóban közös gyermekük megjelenésének idejével kapcsolatos terveiket. Az AMD-ATI ivadék találó módon a Fusion nevet kapta. Az első bejelentés után a Fusion több formában is megjelent a cég termékterveiben, de egy pontban mindegyik megegyezett: azt tervezték, hogy egy frissen fejlesztett CPU magot fognak használni, melynek a Bulldozer kódnevet adták.

A múlt év decemberében egy pénzügyi elemzőknek szóló tájékoztatón az AMD úgy nyilatkozott, hogy a Fusion "már létező CPU és GPU magokat" fog használni, ami azt sugallta, hogy a Bulldozer fejlesztését hátrább sorolták. Az InfoWorldben mostanában megjelent interjúban Patrick Moorhead, az AMD-nél a marketingért felelős alelnök úgy nyilatkozott, hogy a Fusion első megjelenésében a Phenom magja debütál majd a CPU szerepkörében. Arról azonban nem nyilatkozott, hogy milyen GPU-val költöztetik majd egy tető alá, de úgy tűnik, hogy hamarosan bejelentik a végleges Fusiont.

Annak, hogy az integrált grafikus processzort (IGP) az északi-hídból (North Bridge) a CPU-val közös szilíciumlapkára költöztetik, dióhéjben leginkább az az előnye, hogy a jelenlegi megoldásoknál sokkal jobb teljesítményű IGP-t kapjanak azonos, vagy éppen alacsonyabb fogyasztás mellett - nem elsődleges cél, hogy a diszkrét GPU-kkal versenyezzenek. Éppen ezért az ilyen megoldásokkal a noteszgépekben fogunk találkozni először.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.